/ @ Tapahtuma

mp13-messut-2013

MP-messujen Petrol Circus Custom Bike Showssa voi tutustua yli sataan rakennettuun moottoripyörään. Pyörät ovat kaikki suomalaisten rakentajien käsityön tuloksia ja hyviä esimerkkejä taitavasta moottoripyörärakentamisesta.

Pyörät kilpailevat neljässä sarjassa, jotka ovat Classic, Custom, Open Class ja Street. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, kaikki pyörät ovat ensimmäistä kertaa näytteillä Petrol Circuksessa. Pyöriä voi ihailla MP-messuilla perjantaista sunnuntaihin. Lauantaina 31.1. klo 17.15 palkitaan joka luokasta kolme parasta pyörää rakentajien äänestyksen perusteella. Lisäksi palkitaan Tuomariston valinta sekä Näyttelyn paras pyörä, jonka senkin ovat rakentajat valinneet. Yleisön suosikki palkitaan sunnuntaina 1.2. klo 15.

Näyttelyn promoottori Japi Åström on nyt jo toisen kerran koonnut moottoripyöriä ja mopoja Suomen monipuolisempaan rakennettujen moottoripyörien Petrol Circukseen. ”Luvassa on entistä suurempi näyttely ja halli täynnä toinen toistaan upeampia yksilöitä, joilla kullakin on oma tarinansa. Merkkejä on edustettuna noin 30 ”, kertoo Japi. Petrol Circuksessa esitellään mm nopeusennätyskilpailuihin Bonnevillen suolatasangolle Utahin osavaltioon Yhdysvaltoihin pyörällään  suuntaavan rautjärveläisen Jake Vuorelan rakentama Royal Enfield ja moottoripyörärakentamisen MM-kisoissa Saksassa toiseksi sijoittunut juupajokelaisen Veikko Sikiön WSA V-Twin.

Rakennetut moottoripyörät kiinnostavat moottoripyöräkansaa. Suomessa pyörien rakentaminen on varsin aktiivista. Moottoripyörärakentajien yhdistykseen MMAF Modified Motorcycle Association of Finlandiin kuuluu yli 1000 moottoripyörärakentajaa ja kannatusjäsentä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää moottoripyörien rakentamisharrastusta. MMAF on myös mukana MP-messuilla kertomassa toiminnastaan.

Petrol Circuksesta on tullut moottoripyörärakentajille vuosittainen kokoontumispaikka, johon tullaan katsomaan muiden rakentajien luomuksia ja löytämään ideoita omiin projekteihin. Messuilla myydään myös moottoripyörän osia.  Tänä vuonna kokoontumisen kruunaa lauantaina 31.1. klo 18-20 järjestettävä MP-messujen jatkoaika, jolloin Messukeskuksen ravintolat sekä Petrol Circus ja tarvikehallit ovat avoinna yleisölle. Los Bastardos Finlandeses pitää jatkoajalla levynjulkistuskeikkansa.

Kuvat Motot.netin galleriassa!

Ylläpito lisää kuvia MP Messuilta ja rakennetuista pyöristä Motot.net-galleriaan. Muistathan lisätä myös omat kuvasi, alkuun pääset MP 15 tapahtumasivulta.

MP15 messukuvia Motot.net galleriassa

Moottoripyörämessut Motot.net tietopankissa

Messujen viralliset kotisivut

MP 15 Moottoripyöränäyttely järjestetään 30.1. – 1.2.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman yhteydessä on rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show ja ensimmäistä kertaa Superenduron MM-osakilpailut.

Aiheeseen liittyen

  1. MP-messuilla Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yli 80 pyörää 15.1.2014
  2. Petrol Circus Bike Build Off -kisassa sportti kohtaa klassikon 27.1.2013
  3. Petrol Circus tänä viikonloppuna – lisää kuvat galleriaan! 22.9.2011
  4. Jesse James tulee MP 13 -messuille 11.9.2012
  5. Petrol Circuksessa upeita pyöriä, kisoja ja kansainvälisiä staroja 4.12.2012