/ @ Motot.net

motot-tarra-pieni

Motot.netin palvelimella on lähipäivinä ollut ongelmia, jotka ovat aiheuttaneet ajoittaisia käyttökatkoja. Ongelmien taustalla on tietoturvahyökkäys.

On mahdollista, että hyökkääjät ovat päässeet lukemaan Motot.netin tietokantaa. Vaikka Motot.netissä ei tallenneta käyttäjien salasanoja selkokielisessä muodossa, suosittelemme käyttäjiä vaihtamaan salasanansa Motot.netissä sekä kaikissa palveluissa missä käytössä on sama salasana. Emme kuitenkaan suosittele koskaan käyttämään samaa salasanaa eri palveluissa!

Hyökkääjät ovat lähettäneet roskapostia Motot.netin palvelimelta, ja tästä syystä kaikki sähköpostitoiminnot on toistaiseksi poistettu käytöstä. Toistaiseksi et saa Motot.netistä sähköpostiviestejä esimerkiksi uusiin viesteihin liittyen. Sähköpostien lähetys tullaan palauttamaan käyttöön lähiaikoina, mutta tapahtuneesta spämmäyksestä johtuen voi kestää jonkin aikaa ennen kuin sähköpostipalvelimet ottavat Motot.netiltä postia vastaan ja tämän jälkeenkin viestit saatetaan siirtää automaattisesti roskapostikansioon.

Hyökkäys on tapahtunut haavoittuvaisen mainonnanhallintajärjestelmän kautta. Järjestelmä on nyt poistettu käytöstä.

Jos et saa tunnustasi rekisteröityä tai aktivoitua sähköpostiongelmien vuoksi, ota yhteyttä osoitteeseen sami@motot.net. Lähetä viesti tunnuksen rekisteröinnissä käytetystä sähköpostiosoitteesta ja kerro viestissä käyttäjätunnuksesi (salasanaasi ei koskaan tarvita sähköpostikeskusteluissa!).

Aiheeseen liittyen

  1. Motot.netin huoltokatko on vihdoin ohi! 4.8.2015
  2. Motot.net uudella palvelimella, kerro ongelmista täällä! 19.4.2011
  3. Motot.netin kaupasta nopeimmille joululahjat alennushintaan! 6.11.2013
  4. Uniikit joululahjat Motot.netin kaupasta 30.11.2012
  5. Lisää MP14 kuvasi Motot.netin galleriaan – ylläpidon kuvat jo nähtävissä 30.1.2014