/ @ Tapahtuma

mp15_messut-2

Suomalaisia moottoripyöräilyn harrastajia ja ystäviä hemmotellaan viikonloppuna Messukeskuksessa järjestettävillä MP 16 -messuilla. Sinne on rakennettu Euroopan suurin asfaltoitu sisäkoeajorata. Kaikki suurimmat moottoripyörämerkit ovat mukana messuilla ja usko tulevaisuuteen on vahva.

–Yleensä koeajettavana on vain yhden merkin pyöriä, mutta nyt on mahdollista ajaa eri merkkien pyöriä ja vieläpä sisäkoeajoradalla. Tämä ennen kokematon alan yhteisponnistus mahdollistaa ajoneuvojen koeajon turvallisesti ja ohjatusti, MP 16 -messujen näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, Oy Brandt Ab:n Honda-moottoripyörien myyntipäällikkö Patrick Manner sanoo. Hän johtaa myös Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaostoa, jonka toimeksiannosta Messukeskus järjestää MP 16 -messut.

Moottoripyöriä myytiin viime vuonna noin 3 192 ja mopoja 7 237 kappaletta. Myynnin lasku on hidastunut, ja mopokortin hinnan alenemisen voi olettaa näkyvän lisääntyvänä korttien ja sen myötä ostettujen mopojen määränä. Vaikka markkinatilanne on edelleen haastava, ala uskoo vahvasti tulevaisuuteen.

–Siitä kertoo osaltaan alan mittava panostus tähän tapahtumaan. Uskoamme vahvistaa se, että tapahtuman kävijämäärä on pysynyt hyvänä. Viime vuoden onnistuneen tapahtuman jälkeen odotamme nyt noin 55 000:tä kävijää, Patrick Manner kertoo.


Tapahtumaa varten rakennettu 430 metrin asfaltoitu sisäkoeajorata on lajissaan Euroopan ensimmäinen. Sen profiili on lähes sama kuin legendaarisessa Keimolan radassa. Radassa on sadan metrin suora, joten pyöriä pääsee kokeilemaan kunnon vauhdissa. Koeajettavana on laaja kirjo eri merkkejä: BMW, BRP, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Suzuki, Victory ja Yamaha.

Näyttely levittäytyy Messukeskuksessa viiteen halliin, yhteensä 10 000 neliömetriin. Uutuuspyörien esittelyn lisäksi tapahtumassa on monenlaista ohjelmaa surmanajopalloineen ja muotinäytöksineen.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaostoon kuuluvat BMW Suomi Oy, Brandt Oy Ab (Honda), Elfving Oy (Peugeot), Harley-Davidson Scandinavia, Konekesko Oy (Yamaha), KTM Nordic Oy, Sumeko Oy (Kawasaki) ja Suzuki GmbH, Suomi. Jaoston puheenjohtaja on Patrick Manner.

Aiheeseen liittyen

  1. Moottoripyörämarkkinoiden arvioidaan kasvavan kaudella 2011 2.2.2011
  2. Länsi-Suomen MP-messut hyvällä mallilla 15.1.2014
  3. MP 12 messuille yli 100 näytteilleasettajaa, Yamaha ja Honda eivät osallistu 21.11.2011
  4. MP 13 -messuilla kaikki suurimmat moottoripyörämerkit 4.11.2012
  5. Prätkällä töihin perjantaina 6.6. 4.6.2014