/ @ Kevytmoottoripyörä, Moottoripyörä, Mopo

luukku7_kxfj

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esittämässä selvityksessä tienkäyttömaksuista mainitaan myös moottoripyörät ja mopot, uutisoi Ilta-Sanomat. Tienkäyttömaksuja perittäisiin autojen lisäksi myös moottoripyöristä, mutta mopot jäisivät kokonaan maksujen ulkopuolelle.

Selvityksessä on kaavailtu auto- ja polttoaineveron korvaamista tienkäyttömaksuilla niin, että liikenteen kokonaiskustannustaso ei nouse. Kiinteähintaisen kuukausi- tai vuosimaksun määrä perustuisi CO2-päästöihin, jolloin vähäpäästöisille ajoneuvoille maksu olisi pienempi. Näin ollen myös moottoripyörien kulutus- ja CO2-lukemat saattaisivat tulla nykyistä merkittävämmäksi valintakriteeriksi uutta moottoripyörää ostaessa. Myöhemmässä vaiheessa mahdolliseksi tulisi myös ajoneuvon paikantamiseen perustuva kilometrikohtainen maksu.

Päätöksiä asiasta ei ole tehty, eikä niitä tee liikenneministeriö. Veroista vastaa valtiovarainministeriö, joka on ilmoittanut ettei veromuutokset ole valmistelussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö: Autoilijan asiakasmaksut

Aiheeseen liittyen

  1. Moottoripyörävero ei tule koskemaan mopoja ja kevytmoottoripyöriä 27.11.2016
  2. Uusien moottoripyörien ja mopojen myynti laski edelleen 2.1.2012
  3. Kaksipyöräisten rekisteröinnit laskivat edelleen 4.1.2011
  4. Moottoripyörien katsastukseen joustavat EU-tason säännökset 18.12.2013
  5. Moottoripyörien ja mopojen myynti elpymässä 15.4.2014