Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Motot.netissä on otettu käyttöön uusi kuvagalleria syksyllä 2010, edellisen gallerian tultua tiensä päähän viiden vuoden iässä. Ennen vuoden 2010 kuvagalleriaa sivustolla on ollut kolme erilaista kuvagalleriaa jotka ovat pohjautuneet valmiisiin galleriaohjelmiin. Uusi galleria on täysin Motot.netiä varten ohjelmoitu.

Nämä säännöt ja ohjeet koskevat uutta galleriaa.

Säännöt

Sisällön lisäys

  • Lisää vain ja ainostaan motot.netiin tai moottoripyöriin liittyviä kuvia ja ajoneuvoja. Ei autoja, traktoreita eikä moottorikelkkoja!
  • Lisää vain omia ajoneuvoja, videoita ja kuvia, tai kuvia joiden lisäämiseen on lupa!
  • Älä lisää lainkaan valmistajien pressikuvia tai edes niiden "photoshopattuja" (käsiteltyjä) versioita.
  • Ajoneuvoille pitää lisätä kuvia, ajoneuvo ilman kuvia on hyödytön

Kommentointi

  • Mieti tarkoin onko kommenttisi hyödyllinen tai tarpeen, sillä turhista kommenteista on paljon ongelmia jo ennestäänkin.
  • Kuviin/ajoneuvoihin kommentoidaan vain kyseiseen niihin liittyviä asioita. Kysymyksiin vastataan samalla sivulla, missä kysymyskin on esitetty!
  • Henkilökohtaiset keskustelut käydään yksityisviestitse tai vaikka sähköpostilla/mesessä, ei kuvia kommentoimalla!
  • Vain yksi hymiö per kommentti, eikä yhtään hymiötä jos ei ole tarpeen. Kommentti ei saa sisältää pelkästään hymiö(i)tä! Pitkissä kommenteissa sallittaneen parikin hymiötä hyvin käytettynä.

Ohjeet

Ajoneuvot

Ajoneuvot ovat käyttäjien omia pyöriä. Ajoneuvosivuilla on mahdollista esitellä ajoneuvoja sekä arvioida ja kommentoida niitä.

Sisällön lisäys tulisi aloittaa ajoneuvoista. Jos luot ensin albumin ja vasta sitten ajoneuvon, joudut uudelleen muokkaamaan albumia jotta saat sen näkymään ajoneuvon sisällä. Albumin lisäyksen yhteydessä tarjotaan myös mahdollisuutta automaattiseen albumin luomiseen, jolloin ajoneuvon lisäyksestä pääsee suoraan kuvien lisäykseen ja automatiikka hoitaa tarvittavan albumin.

Täytä ajoneuvon tiedot huolellisesti ja mieti sopiva otsikko ja kuvaus. Otsikko ja kuvaus toimivat myös haun hakusanalistana, joten kannattaa upottaa ajoneuvoa hyvin kuvaavia avainsanoja kuvaukseen.

Ajoneuvon maakunta tarkoittaa ajoneuvon nykyistä sijaintia. Mikäli se ei ole tiedossa, jätä kenttä tyhjäksi.

Ajoneuvon tietojen muokkaus

Pääset muokkaamaan ajoneuvoa siirtymällä ensin ajoneuvon sivulle ja sieltä klikkaamalla oikean reunan navigaatiosta "muokkaa ajoneuvoa".

Ajoneuvon kansikuvan vaihtaminen

Ajoneuvon kansikuva vaihdetaan muokkaussivulla (katso kohta ajoneuvon tietojen muokkaus). Saat listattuna kaikki ajoneuvon kuvat, joista voit valita haluamasi kansikuvan. Kansikuva näytetään ensimmäisenä ajoneuvosivulla ja se kuvaa ajoneuvoasi ajoneuvolistauksissa.

Ajoneuvon poistaminen

Pääset poistamaan ajoneuvon siirtymällä ensin ajoneuvon sivulle, sieltä oikean reunan navigaatiosta pääset muokkaamaan ajoneuvoa ja muokkaussivun oikeasta reunasta löydät linkin ajoneuvon poistamiseen. Ajoneuvon poistaminen ei poista albumeja, kuvia tai videoita.

Albumit

Albumit ovat kansioita joita käyttäjät voivat itse tehdä. Mikäli sinulla on paljon kuvia, kannattaa ne ehdottomasti järjestää aihepiireittäin eri albumeihin, jolloin kuvien selailu on huomattavasti miellyttävämpää ja helpompaa.

Jos olet lisäämässä kuvia jotka haluat samaan albumiin, aloita luomalla niille ensin uusi albumi. Luomasi albumi ilmestyy omaan galleriaasi.

Nyt voit lisätä kuvia. Valitse kuvien lisäyssivun listalta juuri luomasi albumi.

Albumin tietojen muokkaus

Pääset muokkaamaan albumia siirtymällä ensin albumin sivulle ja sieltä klikkaamalla oikean reunan navigaatiosta "muokkaa albumia".

Albumin kansikuvan vaihtaminen

Albumin kansikuva vaihdetaan muokkaussivulla (katso kohta albumin tietojen muokkaus). Saat listattuna kaikki albumin kuvat, joista voit valita haluamasi kansikuvan. Kansikuva esittää kyseistä albumia listauksissa.

Albumin poistaminen

Pääset poistamaan albumin siirtymällä ensin ajoneuvon sivulle, sieltä oikean reunan navigaatiosta pääset muokkaamaan ajoneuvoa ja muokkaussivun oikeasta reunasta löydät linkin albumin poistamiseen. Albumin poistaminen poistaa myös kaikki kuvat ja videot albumin sisältä!

Kuvat

Pidä aina omalla tietokoneellasi varmuuskopio kuvista jotka lisäät galleriaan! Motot.net ei takaa kuvien säilyvyyttä sivustolla, eikä kadonneita yksittäisiä kuvia saa takaisin.

Kuvien lisääminen

Kuvat lisätään omalta tietokoneelta Flash-sovellusta käyttäen. Mikäli tietokoneellasi ei ole Flashia etkä halua sitä asentaa, joudut lisäämään kuvat yksitellen ja varmistamaan ennen lisäystä että kuvat eivät ole liian suuria.

Mikäli sinulla on käytössäsi selaimen Flash-laajennus, voit lisätä kerralla useita kuvia helposti ja nopeasti. Kuvasi pienennetään automaattisesti lisäyksen yhteydessä, joten voit lisätä kuvat vaikka suoraan kamerastasi.

Kun olet ladannut haluamasi kuvat, on erittäin suositeltavaa muokata niitä. Kuvien otsikko ja kuvaus määrittelevät sen löytyvätkö kuvasi sanahaulla. Mieti mitä kuvassa todella on, anna osuva otsikko ja listaa avainsanoja kuvaukseen.

Useiden kuvien muokkaus/poistaminen

Voit muokata useita kuvia samanaikaisesti siirtymällä ensin kuvien albumiin ja sieltä valitsemalla oikean reunan navigaatiosta "Muokkaa albumin kuvia

Kuvien poistaminen

Kuvasivun oikeassa reunassa on linkki kuvan muokkaukseen. Tältä sivulta voit valita tallennuksen yhteydessä ruksin "poista kuva". Kuvasi poistuu sivustolta pysyvästi eikä sitä voi palauttaa muuten kuin lataamalla uudelleen omalta koneelta.

Kuvatila

Rekisteröityneet käyttäjät saavat kuvilleen tilaa 25 Mt. Käytetty/jäljellä oleva kuvatila on nähtävillä kuvien tallentamisen yhteydessä.

Mikäli kuvatila ei riitä, voit liittyä VIP-jäseneksi. Vipit saavat kuvatilaa 75 Mt.

Uusimmat kommentit

Omassa galleriassasi on mustapohjaisessa navigaatiossa linkki oman sisällön kommentteihin, sieltä näet kommentit jotka on kirjoitettu sinun lisäämiin ajoneuvoihin, kuviin ja videoihin.

Kuva/video/ajoneuvo on kadonnut

Kuvia ei poisteta eivätkä ne poistu ilman syytä. Todennäköisesti kuvasi on ollut väärässä paikassa ja/tai se on jotenkin rikkonut tämän sivun sääntöjä. Tästä johtuen se on poistettu moderaattoreiden toimesta. Lue säännöt huolellisesti ennen kuin lisäät kuvia uudelleen!

Huomaathan että ajoneuvoja ilman kuvia ei esitetä muualla kuin omassa galleriassasi.

Pidä aina varmuuskopiot kuvistasi

Muista aina pitää kuvistasi varmuuskopiot omalla koneellasi, ja mieluiten vielä jossain muualla, kuten muistitikulla. Kuvasi saatetaan poistaa sivustoltamme, emmekä vastaa kuvien katoamisesta!

Kuvien pienentäminen omalla koneella ennen lisäystä

Kuvat pienennetään tallennuksen yhteydessä mikäli selaimessasi on Flash-laajennus. Tästä pienentämisestä johtuen joillakin koneilla kuvat saattavat menettää tavallista enemmän terävyyttään. Voit varmistaa kuviesi terävyyden muokkaamalla ne sopivan kokoisiksi jo ennen kuvien lisäystä. Korkeintaan 1280x1024 pikselin kokoiset kuvat lisätään sivustolle sellaisenaan ilman uudelleenkäsittelyä.

Kuvien pikselimittoja voi pienentää ja pakkaustasoa kasvattaa erilaisilla kuvankäsittelyohjelmilla. Suuret kuvat kannattaa pienentää ennen lisäystä, koska silloin saat paljon enemmän kuvia mahtumaan sinulle varattuun kuvatilaan. Tässä kaksi ohjelmaa joilla kuvien pienentäminen onnistuu, Googlella löydät lisäksi monia muita:

  • Easy Thumbnails pienentää suuren määrän kuvia kerrallaan
  • IrfanView on ilmainen yksinkertainen kuvankäsittelyohjelma

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista