Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mototalli on käytettyjen moottoripyörien, mopojen ja niihin liittyvien osien ja varusteiden kauppapaikka. Mototallissa niin yritykset kuin yksityisetkin ilmoittajat jättävät ilmoituksensa täysin maksutta. Yritykset saavat myös näyttävän ja maksuttoman vaihtopyörälistauksen osoitteessa yritys.moottoripyorat.fi.

Mototalli on osa Motot.net yhteisösivustoa. Motot.netin ilmoitusosio on perustettu vuodenvaihteessa 2004-2005, jonka jälkeen se on lyhyessä ajassa noussut suosituksi ja merkittäväksi ilmoituspalstaksi internetissä. Mototalli koki täydellisen uudistuksen syksyllä 2009. Uudistuksen yhteydessä mukaan otettiin ensimmäistä kertaa myös yritysten ilmoitukset.

Yritystunnukset

Mototallissa ilmoittaminen on todellakin täysi maksutonta yrityksille. Jotta voit lisätä yrityksesi vaihtopyöriä Mototalliin, tarvitset maksuttomat Motot.net-yritystunnukset. Rekisteröi aluksi yrityksellesi tavallinen Motot.net-käyttäjätunnus klikkaamalla tästä. Sen jälkeen lähetä ylläpidolle sähköpostitse yrityksesi tiedot osoitteeseen sami (ät) motot.net. Ylläpito muuttaa tunnukset yritystunnuksiksi ja vastaa sähköpostitse. Tämän jälkeen voitte aloittaa ilmoitusten lisäämisen.

Haluamme sähköpostitse yrityksestänne seuraavat tiedot:

  • Yrityksen nimi
  • Katuosoite, postinumero, paikkakunta ja maakunta
  • Kotisivujen osoite
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Rekisteröimänne käyttäjätunnuksen nimimerkki

Säännöt

Vain myynti-ilmoituksia

Mototalliin saa lisätä vain myynti- ja vaihtoilmoituksia. Kaikki muun tyyppiset ilmoitukset kuten ostoilmoitukset tai ilmoitukset varastetuista ajoneuvoista ovat kiellettyjä.

Vain moottoripyöriä, mopoja ja niiden osia

Kaiken laittoman, varastetun tai hyvän tavan vastaisen tavaran ilmoittaminen on kiellettyä. Ajoneuvopuolella saa ilmoittaa vain kaksipyöräisiä moottoriajoneuvoja. Osapuolella saa ilmoittaa vain kaksipyöräisiin moottoriajoneuvoihin liittyviä osia ja varusteita. Autot, mopoautot, mönkijät, traktorit ja moottorikelkat ovat kiellettyjä. Muille kuin aihepiiriin liittyville ilmoituksille on oma osionsa keskustelufoorumin puolella.

Osina myytävät pyörät osapuolelle, ei ajoneuvoihin!

Ilmoita tiedot totuudenmukaisesti

Mototallissa kaikki ilmoituksen tiedot tulee ilmoittaa totuudenmukaisesti.

Aseta hinnaksi oikea pyyntihinta tai mikäli pyyntihintaa ei ole, aseta arvoksi 0. Tällöin tuote merkitään myytäväksi tarjousten perusteella. Merkitse hinnaksi 0 myös niissä tapauksissa, joissa selvää pyyntihintaa ei voida määrittää, kuten esimerkiksi erihintaiset osat. Matalan hinnan ilmoittaminen on kiellettyä, jos myyjä ei ole valmis myymään tuotetta kyseisellä hinnalla.

Valitse merkki ja malli huolellisesti

Merkki ja malli valitaan alasvetovalikoista. Mikäli sopivaa merkkiä/mallia ei ole saatavilla, voit joko lisätä uuden mallin itse tai palautelomaketta käyttäen pyytää ylläpitoa lisäämään sen. Erittäin harvinaisille merkeille ja malleille voidaan käyttää valintaa muu merkki -> muu malli.

Porttikieltoa häiriköille

Selkeästi asiattomista toimista voidaan jakaa varoittamatta jopa porttikieltoja, vaikka toimia ei tässä eriteltäisi. Porttikiellon saatuaan on turha valittaa siitä että ei voi vastata ilmoituksensa tiedusteluihin eikä saa luettua yksityisviestejä, jos porttikielto on ansaittu ja toiminnan asiattomuus on itsestäänselvää. Kiellettyä toimintaa on esimerkiksi useamman ilmoituksen tekeminen samasta ilmoituskohteesta, myös siinä tapauksessa että poistaa vanhat ja näin keplottelee itsensä toistuvasti uusimmat-listalle.

Erityissäännöt yrityksille

Ajoneuvot

Mototallissa saa ilmoittaa vain käytettyjä ajoneuvoja sekä sellaisia uusia ajoneuvoja jotka löytyvät yrityksen myymälästä ja ovat välittömästi myytävissä. Uusien pyörien kohdalla kutakin mallia kohden saa tehdä vain yhden ilmoituksen ja kyseisessä ilmoituksessa tulee ilmoittaa montako kappaletta kyseistä tuotetta on myymälässä tai varastossa välittömästi saatavilla. Uusia tilaustuotteita ei saa ilmoittaa Mototallissa.

Osat

Mototallin osailmoituksissa on erityisrajoituksia yrityksille. Emme halua että yritykset listaavat kaikkia verkkokauppansa tuotteita osapuolella, koska se ei palvele käyttäjiä. Kun käyttäjät etsivät uusia tuotteita, he etsivät niitä yritysten omilta verkkokauppasivuilta. Mikäli haluat näkyvyyttä verkkokaupallesi, voit olla mainostusasioissa yhteydessä ylläpitoon.

Yritykset voivat ilmoittaa vain käytettyjä osia ja niitäkin vain suurempina kokonaisuuksina. Esimerkiksi purkupyörät ovat tervetulleita, kunhan kaikki saman pyörän osat sisällytetään yhteen ilmoitukseen.

Keskustelufoorumin yritystiedotteet-alue

Yritykset voivat ilmoittaa ajankohtaisista tarjouksista ja palveluistaan keskustelufoorumin Yritysten tiedotteet-osiossa.

Ohjeet

Ilmoitusten lisääminen ja muokkaus

Ilmoitusten lisäämiseen vaaditaan Motot.net käyttäjätunnus. Rekisteröityminen on täysin maksutonta niin yksityisille kuin yrityksillekin. Voit lisätä ilmoituksia kun olet kirjautunut sisään Motot.netiin.

Ilmoituksen lisäys on kolmivaiheinen. Ensin valitaan ilmoitetaanko ajoneuvoa vai osia. Seuraavaksi täytetään ilmoituksen tiedot. Lopuksi ilmoitukseen lisätään kuvat.

Täytä ilmoitus huolellisesti! Huolellisella ilmoituslomakkeen täyttämisellä autat itseäsi, sillä ilmoituksesi löydetään paremmin ja kauppa käy. Valvojat (moderaattorit) eivät välttämättä käytä paljoa aikaa virheellisen ilmoituksen korjaamiseen, vaan saattavat poistaa sen.

Voit muokata ilmoituksen tietoja ilmoituksen sivulla, omat-ilmoitukset -sivun kautta tai missä tahansa ilmoituslistauksessa missä ilmoituksesi esiintyy. Sinun tulee olla sisäänkirjautuneena jotta sivusto osaa ehdottaa ilmoituksen muokkaamista.

YouTube videot

Voit upottaa ilmoitukseesi YouTube-videoita BBCodea käyttäen samaan tapaan kuin keskustelufoorumilla. Kun kirjoitat kuvaukseen

[youtube]VIDEON-TUNNISTE-TÄHÄN[/youtube]

näytetään video kyseisessä kohdassa.

Mallien lisääminen

Ajoneuvojen merkit ja mallit valitaan valmiista listoista. Jos sopivaa mallia ei ole tarjolla (tarkasta huolella!), voit lisätä oman mallin. Aina ennen mallin lisäämista varmista että sopivaa mallia ei ole jo olemassa vaikkapa toisella tavalla ilmaistuna! Jokaiselle mallille pitää myös valita jokin mallisarja. Jos ei sopivaa mallisarjaa ole, voit lisätä uuden mallisarjan. Ole tässäkin huolellinen ja tarkista olemassaolevat saman merkin mallisarjat!

Lue mallinlisäyssivun ohjeet erittäin huolellisesti!

Ostoilmoitukset

Mototalliin voi lisätä ainoastaan myynti-ilmoituksia.

Kuvien lisäys ja hallinta

Jokaisella ilmoituksella tulee olla yksi tai useampia kuvia. Jos kuvia ei lisätä, ei ilmoitusta näytetä. Jos lisäät useampia kuvia, kannattaa niistä paras asettaa kansikuvaksi. Kansikuva on se kuva, joka näytetään oletuksena kaikissa listauksissa.

Ilmoitukseen ei ole sallittua lisätä osien valmistajien toimittamia, nettikaupoista tai vastaavasta paikasta otettuja ns. pressikuvia. Kuvan tulee olla itse otettu, ja sen tulee esittää myytävä kohde selkeästi.

Voit myös jälkeenpäin lisätä ja poistaa ilmoituksen kuvia. Kuvien muokkaukseen pääset ilmoituksen sivulta kuvat-linkistä. Myös ilmoituksen muokkaussivulta on linkki ilmoituksen kuvien hallintaan.

Suurikokoiset kuvat voivat aiheuttaa ongelmia kuvien lisäykseen. Suosittelemme pienentämään kuvia pinta-alaltaan noin 1200x1000 pikselin kokoisiksi ja tiedostokooltaan korkeintaan noin puolen megatavun (500kt, 0.5Mt) kokoisiksi.

Jos kuvien lisäyksessä on ongelmia, johtuu se todennäköisimmin liian suurista kuvista. Jos et pysty pienentämään kuvia, koita lisätä kuvat yksitellen.

Ilmoitusten vanheneminen

Ilmoitukset vanhenee automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Ilmoituksesi vanhenemispäivän näet ilmoitussivulla ja ilmoituksen muokkaussivulla. Vanhentuneet ilmoitukset poistetaan näkyviltä, mutta säilytetään jonkin aikaa tietokannassa. Voit palauttaa vanhentuneen ilmoituksen takaisin myyntiin.

Kun olet saanut ajoneuvon/tavaran myytyä, aseta ilmoituksesi myydyksi. Tällöin ilmoitus poistuu myyntilistauksista ja ilmoitussivulla ilmoitetaan että tuote on myyty. Ei kuitenkaan kannata täysin poistaa ilmoitusta (tämäkin on mahdollista), koska myydyistä tuotteista voi vielä olla hyötyä sivustolle ja sivuston käyttäjille.

Löydät vanhentuneet ja voimassa olevat ilmoitukset omat ilmoitukset -sivulta.

Miksi ilmoitukseni on kadonnut?

Vanhentunut ilmoitus

Ilmoitukset eivät katoa itsestään. Ne ovat voimassa tietyn ajan kerrallaan, jonka jälkeen ne eivät enää näy ilmoituslistauksessa, mutta säilyvät silti tietokannassa. Voit uusia ilmoituksesi omat ilmoitukset -sivulla.

Kuvat puuttuvat

Jos ilmoituksellasi ei ole kuvia, sitä ei näytetä. Lisää vähintään yksi kuva.

Sääntöjen vastainen ilmoitus

Mikäli ilmoitusta ei näy omat ilmoitukset -listassa, se on todennäköisesti poistettu valvojien toimesta. Poiston syynä on yleensä väärällä alueella ollut, virheellisillä tiedoilla varustettu tai muuten sääntöjen vastainen ilmoitus. Lue säännöt ja toimi niiden mukaan, niin ilmoituksesi ei joudu poistetuksi.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista