Moottoripyöräuutiset

Voiton täpärästi missannut Kallio pettyi kakkossijaansa

mika_kallio_Sachsenring_2014

Kakkosruudusta kauden yhdeksänteen Moto2-luokan MM-osakilpailuun startannut Mika Kallio koki kisassa harmittavan samanlaisen kohtalon kuin aika-ajossa, kun paalupaikalta kisaan startannut Dominique Aegerter nappasi johtopaikan Kallion silmien edestä viimeisen kierroksen toiseksi viimeisessä mutkassa ja kiilasi Kallion edelle voittoon.

Erinomaisen startin ottanut ja jo heti kilpailun toisella kierroksella kärkeen siirtynyt Kallio dominoi 29 kierroksen mittaista kisaa lähes koko ajan, muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Sen vuoksi Kallio olikin kakkossijaansa äärimmäisen pettynyt, vaikka nousikin palkintopallille jo viidennen kerran kuluvalla kaudella.

Lähetä tiedotteet ja uutisvinkit sähköpostitse osoitteeseen tiedotus (ät) motot.net

Kullakselle MM-kauden parhaat pisteet kotikilpailusta

Harri_Kullas_hyvinkaa_2014

Harri Kullas ei yltänyt samanlaiseen menoon kuin lauantaina karsintaerässä, kun varsinaiset kilpaerät ajettiin motocrossin MM-sarjan 13:ssa osakilpailussa Hyvinkäällä sunnuntaina. Kullas oli MX2-luokassa lauantaina kauden parhaallaan viides, mutta sunnuntaina haasteita toivat startit. Luokan ainoa suomalainen oli yhteistuloksissa 13:s ja keräsi kuitenkin kauden parhaat pisteensä.

Kullas ajoi erissä sijat 11 ja 14, joista irtosi 17 MM-pistettä. Kullas oli lauantain karsintaerän startissa toisena ja piti erässä sijoituksensa vaivatta viiden parhaan joukossa. Sunnuntain avauserän alussa KTM-kuljettaja oli kymmenennen sijan heikommalla puolella, mutta toisessa vasta 20:nnen sijan tuntumassa.

Isäntäseura juhli motocrossin MX-liigassa Rovaniemellä

mxc_motocross_2014

Rovaniemen Moottorikerhon Janne Jurvelin vieraili onnistuneesti motocrossin kansallisessa MX-liigassa sunnuntaina Rovaniemellä. Jurvelin toi isäntäseuralle voiton aikuisharrastajien MXB-luokassa. Päivän muita voittajia olivat Kimi Koskinen MX65-, Viktor Juselius MXC/C-, Mauno Nieminen MXC/B-, Tino Linna MXJ- ja Teemu Lahtinen MX125-luokassa.

Rovaniemellä ajettiin MX-liigan viides osakilpailu poikkeuksellisella tavalla, sillä kaikki luokat kilpailivat samana päivänä. Juniorit käynnistivät kilpailun aamupäivällä ja heidän jälkeensä radalle laskettiin muut luokat.

Finnish Superbike Pärnussa: Vehniäinen vs Penna 1-1

superbike_parnu_2014

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kolmas kilpailuviikonloppu Pärnun Auto24ring-radalla Eestissä noudatteli Nordic Superbike-luokan osalta kauden yleisiä suuntaviivoja Sami Pennan ja Kari Vehniäisen tiukalla keskinäisellä nahistelulla. Penna voitti lauantaina ja Vehniäinen sunnuntaina. Superstock 600-luokassa sensijaan nähtiin uusi mies ykköskorokkeella, kun Mika Koivuniemi korkkasi kilpailukautensa voitokkaasti.

Lähes 900 matkamotoristia valtasi Tampereen

fimrally_tampere

Suomi vastaanotti tänään lähes 900 matkamotoristia 24 eri maasta, kun 69. FIM Rally polkaistiin käyntiin Tampereella.

Tampereen keskustori täyttyi tänään moottoripyöristä, kun lähes 900 osallistujaa 24 eri maasta saapui matkamotoristien maailmanmestaruuskilpailunakin tunnettuun FIM Rally -kokoontumisajoon. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Suomeen USA:sta ja Kanadasta.

- Erittäin hyvillä mielin tässä tietysti ollaan, kun näin hyvin kaikki on tähän saakka sujunut, joten eihän tämä voikuin paremmaksi mennä loppua kohden, järjestelytoimikunnan neuvonantaja Timo Toikkanen iloitsi.