Moottoripyöräuutiset

Moottoripyörien ja mopojen myynti elpymässä

mp_yamaha_r1

Moottoripyörien ja mopojen tuoreet myyntiluvut näyttävät nousevaa käyrää.

Moottoripyörien myynti on vuoden 2014 alusta lähtien ollut selvästi piristymään päin. Maaliskuussa mopojen myynti kipusi lähes 120 prosenttia plussalle, ja moottoripyörienkin myyntiluvut kasvoivat lähes 80 prosenttia vuoden 2013 vastaavan ajan myyntilukuihin verrattuna. Koko alkuvuoden 2014 aikana mopojen myynti on ylittänyt vuoden 2013 alun myyntiluvut 79 ja moottoripyörienkin 55 prosentilla. Myyntiluvut perustuvat tuoreimpiin Tilastokeskuksen rekisteröintitilastoihin.

Lähetä tiedotteet ja uutisvinkit sähköpostitse osoitteeseen tiedotus (ät) motot.net

Mopoilijoiden onnettomuudet vähentyneet edelleen

mopokuva_2013

Kevät on tuonut kaksipyöräiset teille. Yhä useampi mopokortin saanut lähteekin entistä paremmin eväin matkaan, sillä vuonna 2011 voimaan tullut mopokorttiuudistus on vaikuttanut myönteisesti mopoilijoiden turvallisuuteen ja onnettomuuksia on sattunut aikaisempaa vähemmän. Trafi painottaakin koulutuksen merkitystä turvallisen mopoilun oppimisessa.

”Mopokorttiuudistuksen myötä aloittelevien mopoilijoiden taidot ovat parantuneet, kun pelkän teoriakokeen lisäksi täytyy myös treenata mopolla ajoa ja suorittaa käsittelykoe”, sanoo erityisasiantuntija Elina Uusitalo: ”Kuitenkin on hyvä muistaa, että juuri kortin saanut mopoilija on vasta ajouransa alussa ja on tärkeää harjoitella turvallista liikkumista yhdessä esim. vanhempien kanssa.”

Antti Hellsten 79. Päijänteen ympäriajon voittoon

Hellsten_päijänne_kilpi_web_kuva_virpi_miettinen

24-vuotias vantaalainen Antti Hellsten ajoi rennosti ja varmasti perinteisen Päijänneajon voittoon. Toiseksi kaasutti Riihimäkeä edustava hyvinkääläinen Jari Mattila ja kolmanneksi Helsingin Moottorikerhon Joni Kaivolainen.

Vilua ja märkää lupaava suuri suomalainen seikkailu kirjoitutti historian kirjoihin aivan poikkeuksellinen sivun: Lunta, jäätä ja lätäköitä piti etsimällä etsiä reilun 800 kilometrin reitiltä.

Mika Kalliolle komea podiumsijoitus kauden avauskisassa

Kallio Qatar GP

Lauantain aika-ajossa rajun ilmalennon kokenut ja pyöränsä täysin romuttanut Mika Kallio ajoi Moto2-kauden avausosakilpailussa Qatarin Losailissa komeasti palkintopallille.

Kuudennesta ruudusta kisaan startanneen Kallion kauden avauskisa sujui mallikkaasti heti ensi kierroksista lähtien. Kallio otti erinomaisen startin ja ajoi koko kisan ajan kärkiryhmässä, taistellen johtopaikasta yhdessä japanilaisen Takaaki Nakagamin ja espanjalaisen Marc VDS -tallikaverinsa Esteve ”Tito” Rabatin kanssa.

Aito prätkähenki löytyy Lahdesta ensi vuonna

lahden_mp_messut_2014

Lahden Messut Oy on ostanut Lahden Moottoripyörämessujen järjestämisoikeudet Riku Roudolta. Ensimmäiset uuden konseptin mukaiset Moottoripyörämessut järjestetään vuonna 2015 ja siitä lähtien joka vuosi toukokuussa. Riku Routo toimii Moottoripyörämessujen taiteellisena johtajana.