/ @ Motot.net

motowiki_2015

Motot.netin tietopankki on päivitetty. Yleisilme on vanhaa vastaava, mutta pinnan alla on tehty useita parannuksia. Näistä näkyvimpiä ovat kirjautuminen ilman erillistä käyttäjätunnusta, parempi kommentointi, ilmoitukset, ehdotuksia antava haku sekä hieman helpotettu tekstien kirjoittaminen.

Automaattinen kirjautuminen

Tietopankkiin ei jatkossa tarvitse kirjautua erikseen, vaan kirjautumisessa käytetään kaikkialla Motot.netissä käytettävää keskustelufoorumin käyttäjätunnusta. Jos olet aiemmin luonut käyttäjätunnuksen tietopankkiin ja siinä on sama sähköpostiosoite kuin keskustelufoorumin tunnuksessasi, vanha tietopankin käyttäjätunnus yhdistetään kaikkine tietoineen automaattisesti foorumin tunnukseen.

Jos olet luonut aiemmin tietopankkiin käyttäjätunnuksen jossa on eri sähköpostiosoite kuin foorumin tunnuksessasi, voit saada tunnukset yhdistetyksi lähettämällä sähköpostia ylläpidolle sami (ät) motot.net.

Kommentointi

Kaikkia tietopankin sivuja voi kommentoida, ja kommentointi on nyt aiempaa selkeämpää ja helpompaa. Kommentointi löytyy sivun alun välilehdeltä ”Keskustelu”.

Ilmoitukset

Tietopankki osaa nyt esittää ilmoituksia sekä tietopankin sivuilla että sähköpostitse. Voit valita omista asetuksista mistä asioista lähetetään sähköpostia, esimerkiksi kun sinut mainitaan tekstissä tai kun kommenttiisi vastataan.

Ehdotuksia antava haku

Kun kirjoitat sivun oikeassa reunassa sijaitsevaan hakukenttään, haku ehdottaa kirjoitettuun tekstiin sopivia sivuja.

Tekstin käsittely

Tietopankin tekstien käsittelyyn liittyvä työkalupalkki on nyt päivitetty vastaamaan uusinta Wikipedian versiota. Nyt tekstiin on aiempaa helpompi lisätä esimerkiksi otsikoita, listoja ja taulukoita. Tietopankissa oli tarkoitus ottaa käyttöön edistynyt WYSIWYG-editori, joka mahdollistaisi muotoillun tekstin muokkaamisen samaan tapaan kuin tekstinkäsittelyohjelmissa (Word, Google Drive). Valitettavasti tätä toimintoa ei vielä saatu toimimaan kunnolla ja WYSIWYG-editori otetaan käyttöön myöhemmin kun se on valmiimpi.

 

Kerro tätä uutista kommentoimalla mitä mieltä olet uudistuksista, ja millaisia uudistuksia haluaisit jatkossa nähdä tietopankissa!

 

Aiheeseen liittyen

  1. Tietopankin käyttäjätunnukset uudistetaan, varmista oikea sähköpostiosoitteesi 11.8.2015
  2. Gallerian kuvien lisäys on uudistettu 2.8.2015
  3. Keskustelualueita on uudelleenjärjestelty ja Tapatalk-tuki on päivitetty 30.10.2015
  4. Motot.net uutiset päivittyi 16.11.2010
  5. Motot.net uudella palvelimella, kerro ongelmista täällä! 19.4.2011