Ongelmia käyttäjätunnuksen aktivoinnissa? Lue tämä ja lähetä sähköpostia sami (ät) motot.net.

Moottoripyöräuutiset

Motot.netin huoltokatko on vihdoin ohi!

motot_maintenance

Motot.netissä oli suunniteltua pidempi huoltokatko 3.8. klo 17:00 – 4.8. klo 21:30. Katko aiheutui palvelinympäristön ylläpitotyöstä, jonka piti kestää vain hetken, mutta jonka todellinen kesto venyikin yli vuorokauden mittaiseksi.

Kyseessä oli Motot.netin käyttämän pilvipalvelun tallennustilaan liittyvä toiminto, jota ei ollut mahdollista keskeyttää kun se oli käynnistetty ja jonka aikana ei ollut mahdollista käynnistää Motot.netin palvelinta. Pahoittelemme katkoksesta aiheutunutta häiriötä!

Lähetä tiedotteet ja uutisvinkit sähköpostitse osoitteeseen tiedotus (ät) motot.net

Gallerian kuvien lisäys on uudistettu

motot_galleria_upload_2015

Motot.netin gallerian kuvien lisäys on uudistettu. Vanha Flashiin perustunut toteutus on korvattu uudella HTML5-versiolla, jotta kuvien lisäys toimisi hyvin mahdollisimman monella laitteella. Nyt kuvien lisäyksen pitäisikin olla aiempaa selkeämpää myös mobiililaitteilla.

Uutena ominaisuutena kuvien lisäyksen yhteydessä on nyt helppo antaa kuville myös otsikko sekä kuvaus/avainsanat. Näitä ominaisuuksia kannattaakin hyödyntää, sillä kuvasi löytyvät parhaiten haulla kun niissä on kattavat avainsanat.

Annathan tämän uutisen kommenteissa palautetta uudesta kuvien lisäyksesta. Erityisen tärkeää on kertoa jos sen käytössä ilmenee ongelmia!

Mopokortti 15 vuotta

Mopo_2_2011

Vuonna 2000 mopokortti tuli pakolliseksi vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopokortin sai suorittamalla kirjallisen kokeen, joka sisälsi teoria- ja kuvaosuuden. Minkäänlaista opetusta mopokortin suorittamisen yhteydessä ei silloin vaadittu ja hyväksytysti kokeen suorittanut 15 vuotta täyttänyt nuori sai mopokortin ja siten oikeuden huristella mopolla kylän raitilla.

Motot.netin palvelimella tietomurto – vaihda salasanasi!

motot-tarra-pieni

Motot.netin palvelimella on lähipäivinä ollut ongelmia, jotka ovat aiheuttaneet ajoittaisia käyttökatkoja. Ongelmien taustalla on tietoturvahyökkäys.

On mahdollista, että hyökkääjät ovat päässeet lukemaan Motot.netin tietokantaa. Vaikka Motot.netissä ei tallenneta käyttäjien salasanoja selkokielisessä muodossa, suosittelemme käyttäjiä vaihtamaan salasanansa Motot.netissä sekä kaikissa palveluissa missä käytössä on sama salasana. Emme kuitenkaan suosittele koskaan käyttämään samaa salasanaa eri palveluissa!

Hyökkääjät ovat lähettäneet roskapostia Motot.netin palvelimelta, ja tästä syystä kaikki sähköpostitoiminnot on toistaiseksi poistettu käytöstä. Toistaiseksi et saa Motot.netistä sähköpostiviestejä esimerkiksi uusiin viesteihin liittyen. Sähköpostien lähetys tullaan palauttamaan käyttöön lähiaikoina, mutta tapahtuneesta spämmäyksestä johtuen voi kestää jonkin aikaa ennen kuin sähköpostipalvelimet ottavat Motot.netiltä postia vastaan ja tämän jälkeenkin viestit saatetaan siirtää automaattisesti roskapostikansioon.

Hyökkäys on tapahtunut haavoittuvaisen mainonnanhallintajärjestelmän kautta. Järjestelmä on nyt poistettu käytöstä.

Jos et saa tunnustasi rekisteröityä tai aktivoitua sähköpostiongelmien vuoksi, ota yhteyttä osoitteeseen sami@motot.net. Lähetä viesti tunnuksen rekisteröinnissä käytetystä sähköpostiosoitteesta ja kerro viestissä käyttäjätunnuksesi (salasanaasi ei koskaan tarvita sähköpostikeskusteluissa!).

Prätkällä Töihin 5.6.

mp_yamaha_r1

Perinteinen Prätkällä Töihin -päivä startataan perjantaina 5.6.2015 klo 8.00 – 9.00. Tervetuloa kaikki Suomen motoristit aamukahville Café Caruselliin, Helsingin Kaivopuistoon!

Prätkällä Töihin -päivän tarkoitus on aktivoida ja yhdistää kaksipyöräharrastajia ja sellaiseksi haluavia, sekä tuoda esille moottoripyöräilyn hauskuus ja hyödyllisyys. Tapahtuman julkisena kasvona toimii näyttelijä ja innokas motoristi Ville Haapasalo.