Ongelmia käyttäjätunnuksen aktivoinnissa? Lue tämä ja lähetä sähköpostia sami (ät) motot.net.

Moottoripyöräuutiset

Tietopankki on uudistettu

motowiki_2015

Motot.netin tietopankki on päivitetty. Yleisilme on vanhaa vastaava, mutta pinnan alla on tehty useita parannuksia. Näistä näkyvimpiä ovat kirjautuminen ilman erillistä käyttäjätunnusta, parempi kommentointi, ilmoitukset, ehdotuksia antava haku sekä hieman helpotettu tekstien kirjoittaminen.

Automaattinen kirjautuminen

Tietopankkiin ei jatkossa tarvitse kirjautua erikseen, vaan kirjautumisessa käytetään kaikkialla Motot.netissä käytettävää keskustelufoorumin käyttäjätunnusta. Jos olet aiemmin luonut käyttäjätunnuksen tietopankkiin ja siinä on sama sähköpostiosoite kuin keskustelufoorumin tunnuksessasi, vanha tietopankin käyttäjätunnus yhdistetään kaikkine tietoineen automaattisesti foorumin tunnukseen.

Jos olet luonut aiemmin tietopankkiin käyttäjätunnuksen jossa on eri sähköpostiosoite kuin foorumin tunnuksessasi, voit saada tunnukset yhdistetyksi lähettämällä sähköpostia ylläpidolle sami (ät) motot.net.

Kommentointi

Kaikkia tietopankin sivuja voi kommentoida, ja kommentointi on nyt aiempaa selkeämpää ja helpompaa. Kommentointi löytyy sivun alun välilehdeltä ”Keskustelu”.

Ilmoitukset

Tietopankki osaa nyt esittää ilmoituksia sekä tietopankin sivuilla että sähköpostitse. Voit valita omista asetuksista mistä asioista lähetetään sähköpostia, esimerkiksi kun sinut mainitaan tekstissä tai kun kommenttiisi vastataan.

Ehdotuksia antava haku

Kun kirjoitat sivun oikeassa reunassa sijaitsevaan hakukenttään, haku ehdottaa kirjoitettuun tekstiin sopivia sivuja.

Tekstin käsittely

Tietopankin tekstien käsittelyyn liittyvä työkalupalkki on nyt päivitetty vastaamaan uusinta Wikipedian versiota. Nyt tekstiin on aiempaa helpompi lisätä esimerkiksi otsikoita, listoja ja taulukoita. Tietopankissa oli tarkoitus ottaa käyttöön edistynyt WYSIWYG-editori, joka mahdollistaisi muotoillun tekstin muokkaamisen samaan tapaan kuin tekstinkäsittelyohjelmissa (Word, Google Drive). Valitettavasti tätä toimintoa ei vielä saatu toimimaan kunnolla ja WYSIWYG-editori otetaan käyttöön myöhemmin kun se on valmiimpi.

 

Kerro tätä uutista kommentoimalla mitä mieltä olet uudistuksista, ja millaisia uudistuksia haluaisit jatkossa nähdä tietopankissa!

 

Lähetä tiedotteet ja uutisvinkit sähköpostitse osoitteeseen tiedotus (ät) motot.net

Galleriaan on tehty useita käytettävyysparannuksia

motot_galleria_2015

Motot.netin galleriaan on tänään tehty useita pieniä käytettävyysparannuksia. Erityisesti parannettu on ajoneuvosivujen täysikokoisten kuvien katselua sekä gallerian käyttöä älypuhelimilla.

Aiemmin ajoneuvosivun kuvia klikkaamalla käyttäjä päätyi erilliselle kuvasivulle, josta jälleen klikkaamalla sai auki täysikokoisen kuvan. Nyt tämä on muutettu niin, että ajoneuvosivun kuvaa klikkaamalla aukeaa koko näytön kokoinen kuvien selaus (joka aiemmin avautui vain suurennuslasi-ikonista). Lisäksi tätä koko näytön tilaa on laajennettu, ja nyt kuvien yhteydessä näytetään myös niiden tarkemmat tiedot, tykkääjät ja kommentit.

Gallerian navigaatioita on selkeytetty tuomalla navigaatiolinkit sivun alun ”toiminnot” dropdown-painikkeen takaa listaksi sivun oikeaan reunaan.

Puhelinkäyttöä on hienosäädetty useassa paikassa niin että sisällöt sopivat paremmin kännykän ruudulle. Myös ajoneuvosivun kuvien selaus toimii nyt paremmin kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä.

Kerro tämän uutisen kommenteissa miten sinä haluaisit galleriaa parannettavan!

Aiemmin tässä kuussa on parannettu gallerian kuvien lisäystä.

Tietopankin käyttäjätunnukset uudistetaan, varmista oikea sähköpostiosoitteesi

motowiki_2015

Motot.netin tietopankin, MotoWikin, käyttäjätunnuksia ollaan uudistamassa ensi viikolla. Aiemmin tietopankkiin on tarvittu erillinen käyttäjätunnus, mutta päivityksen jälkeen keskustelufoorumille rekisteröity tunnus tulee toimimaan myös tietopankissa.

Jos olet rekisteröinyt käyttäjätunnuksen tietopankkiin, tämä tunnus liitetään muutoksen yhteydessä automaattisesti foorumin tunnukseesi. Edellytys tälle tunnusten yhdistämiselle kuitenkin on, että foorumin ja tietopankin tunnuksilla on sama sähköpostiosoite.

Varmista nyt tietopankin käyttäjätunnuksesi sähköpostiosoite tietopankin sivulla Käyttäjä > Asetukset.

Keskustelufoorumin sähköpostiosoitteesi näet keskustelufoorumin sivulla Omat asetukset > Profiili > Kirjautuminen, varmista että myös se on ajan tasalla oleva sähköpostiosoite.

Tietopankin käyttäjätunnuksen tiedot eivät muutoksessa katoa vaikka sähköpostiosoite olisikin eri kuin foorumin tunnuksella. Jotta tiedot voidaan liittää foorumin käyttäjätunnukseen, tulee sinun olla muutoksen jälkeen yhteydessä ylläpitoon.

Motot.netin huoltokatko on vihdoin ohi!

motot_maintenance

Motot.netissä oli suunniteltua pidempi huoltokatko 3.8. klo 17:00 – 4.8. klo 21:30. Katko aiheutui palvelinympäristön ylläpitotyöstä, jonka piti kestää vain hetken, mutta jonka todellinen kesto venyikin yli vuorokauden mittaiseksi.

Kyseessä oli Motot.netin käyttämän pilvipalvelun tallennustilaan liittyvä toiminto, jota ei ollut mahdollista keskeyttää kun se oli käynnistetty ja jonka aikana ei ollut mahdollista käynnistää Motot.netin palvelinta. Pahoittelemme katkoksesta aiheutunutta häiriötä!

Gallerian kuvien lisäys on uudistettu

motot_galleria_upload_2015

Motot.netin gallerian kuvien lisäys on uudistettu. Vanha Flashiin perustunut toteutus on korvattu uudella HTML5-versiolla, jotta kuvien lisäys toimisi hyvin mahdollisimman monella laitteella. Nyt kuvien lisäyksen pitäisikin olla aiempaa selkeämpää myös mobiililaitteilla.

Uutena ominaisuutena kuvien lisäyksen yhteydessä on nyt helppo antaa kuville myös otsikko sekä kuvaus/avainsanat. Näitä ominaisuuksia kannattaakin hyödyntää, sillä kuvasi löytyvät parhaiten haulla kun niissä on kattavat avainsanat.

Annathan tämän uutisen kommenteissa palautetta uudesta kuvien lisäyksesta. Erityisen tärkeää on kertoa jos sen käytössä ilmenee ongelmia!