Posted by & filed under Moottoripyörä.

ajokuva_kevari_2013

Pääministeri Juha Sipilä on tänään keskiviikkona twiitannut, että moottoripyörä- ja veneveroa ei toteuteta. Veroehdotuksen kaatumisen syyksi ilmoitetaan tavoitteista jäävä tuotto ja huono hyötysuhde.

Veron peruuntuminen alkoi näyttää todennäköiseltä viikonloppuna, kun kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kertoivat, etteivät kannata moottoripyöräveroa.

Posted by & filed under Kevytmoottoripyörä, Moottoripyörä, Mopo.

luukku7_kxfj

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esittämässä selvityksessä tienkäyttömaksuista mainitaan myös moottoripyörät ja mopot, uutisoi Ilta-Sanomat. Tienkäyttömaksuja perittäisiin autojen lisäksi myös moottoripyöristä, mutta mopot jäisivät kokonaan maksujen ulkopuolelle.

Selvityksessä on kaavailtu auto- ja polttoaineveron korvaamista tienkäyttömaksuilla niin, että liikenteen kokonaiskustannustaso ei nouse. Kiinteähintaisen kuukausi- tai vuosimaksun määrä perustuisi CO2-päästöihin, jolloin vähäpäästöisille ajoneuvoille maksu olisi pienempi. Näin ollen myös moottoripyörien kulutus- ja CO2-lukemat saattaisivat tulla nykyistä merkittävämmäksi valintakriteeriksi uutta moottoripyörää ostaessa. Myöhemmässä vaiheessa mahdolliseksi tulisi myös ajoneuvon paikantamiseen perustuva kilometrikohtainen maksu.

Päätöksiä asiasta ei ole tehty, eikä niitä tee liikenneministeriö. Veroista vastaa valtiovarainministeriö, joka on ilmoittanut ettei veromuutokset ole valmistelussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö: Autoilijan asiakasmaksut

Posted by & filed under Kevytmoottoripyörä, Moottoripyörä, Mopo.

kevytmp_190541_2014

Moottoripyörille ja veneille suunniteltu ja mahdollisesti jo vuodenvaihteen jälkeen valmistuva vero ei alustavien linjausten mukaan tule koskettamaan mopoja ja kevytmoottoripyöriä.

– Asia on vielä kesken ja valmistelussa, mutta alustavia linjauksia on tehty, että pienempi pää, mopot ja kevytmoottoripyörät jäisivät ulkopuolelle ja siitä ylöspäin tulee vero, Sipilä sanoi Ylelle keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Torniossa sunnuntaina.

Suomen motoristit ry (SMOTO) on ottanut kantaa uuteen veroon. SMOTO pitää juridisesti arvelluttavana sitä, että toisin kuin ajoneuvovero, moottoripyörävero perustuu pelkkään moottoripyörän omistamiseen. Veron perusteena ei ole moottoripyörän käyttö eikä myöskään sen päästöt. Vuotuinen arviolta 150 euron vero perittäisi riippumatta pyörästä ja sen liikennekäytöstä poistosta.

SMOTO tarjoaa ratkaisuksi moottoripyörien verotuksen reipasta alentamista. Se kiihdyttäisi uusien moottoripyörien myyntiä, toisi lisää töitä ja sitä kautta alan verokertymät kasvaisivat luonnollisella tavalla suuremmiksi kuin mikä ajoneuvoveron tavoite on.

Korjaus: Smoton tieto liikennekäytöstä poistosta on vaikuttaa virheelliseltä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että verolta voi välttyä jos pyörä on poistettu liikenteestä (eli on ”seisonnassa”). Verolta välttyminen ei edellytä moottoripyörän lopullista rekisteristä poistoa ja kilpien palautusta.

Lähde: Yle uutiset, SMOTO

Posted by & filed under Tapahtuma.

mp15_messut-2

Suomalaisia moottoripyöräilyn harrastajia ja ystäviä hemmotellaan viikonloppuna Messukeskuksessa järjestettävillä MP 16 -messuilla. Sinne on rakennettu Euroopan suurin asfaltoitu sisäkoeajorata. Kaikki suurimmat moottoripyörämerkit ovat mukana messuilla ja usko tulevaisuuteen on vahva.

–Yleensä koeajettavana on vain yhden merkin pyöriä, mutta nyt on mahdollista ajaa eri merkkien pyöriä ja vieläpä sisäkoeajoradalla. Tämä ennen kokematon alan yhteisponnistus mahdollistaa ajoneuvojen koeajon turvallisesti ja ohjatusti, MP 16 -messujen näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, Oy Brandt Ab:n Honda-moottoripyörien myyntipäällikkö Patrick Manner sanoo. Hän johtaa myös Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaostoa, jonka toimeksiannosta Messukeskus järjestää MP 16 -messut.

Moottoripyöriä myytiin viime vuonna noin 3 192 ja mopoja 7 237 kappaletta. Myynnin lasku on hidastunut, ja mopokortin hinnan alenemisen voi olettaa näkyvän lisääntyvänä korttien ja sen myötä ostettujen mopojen määränä. Vaikka markkinatilanne on edelleen haastava, ala uskoo vahvasti tulevaisuuteen. Read more »

Posted by & filed under Motot.net.

forum_alueet_2015

Motot.netin keskustelufoorumin alueita on tiivistetty ja järjestelty uudelleen. Mopoalueilla merkkikohtaiset ala-alueet on poistettu ja kaikki merkkikohtaiset keskustelut käydään jatkossa alueella ”Merkkikohtainen mopokeskustelu”. Kevytmoottoripyöräpuolella on luovuttu tekniikkakeskusteluiden jaottelusta erikseen kaksi- ja nelitahtialueisiin, ja jatkossa kaikki kevytmoottoripyörien tekniikkaan liittyvä keskustellaan alueella ”Kevytmoottoripyörien tekniikka”. Kevytmoottoripyöräprojektit on tuotu yhdeksi pääalueeksi. Lisäksi moottoripyöräalueilla on tehty pientä uudelleenjärjestelyä ja miittialue on suljettu. Jatkossa keskustelu mopomiiteistä käydään alueella ”Yleiskeskustelu mopoista ja moposkoottereista”.

Uudelleenjärjestelyiden lisäksi myös tekniikkaa on päivitetty, kun Tapatalk-tuki on tuotu ajan tasalle. Tapatalk tukee nyt myös notifikaatioita.

Posted by & filed under Motot.net.

motowiki_2015

Motot.netin tietopankki on päivitetty. Yleisilme on vanhaa vastaava, mutta pinnan alla on tehty useita parannuksia. Näistä näkyvimpiä ovat kirjautuminen ilman erillistä käyttäjätunnusta, parempi kommentointi, ilmoitukset, ehdotuksia antava haku sekä hieman helpotettu tekstien kirjoittaminen.

Automaattinen kirjautuminen

Tietopankkiin ei jatkossa tarvitse kirjautua erikseen, vaan kirjautumisessa käytetään kaikkialla Motot.netissä käytettävää keskustelufoorumin käyttäjätunnusta. Jos olet aiemmin luonut käyttäjätunnuksen tietopankkiin ja siinä on sama sähköpostiosoite kuin keskustelufoorumin tunnuksessasi, vanha tietopankin käyttäjätunnus yhdistetään kaikkine tietoineen automaattisesti foorumin tunnukseen.

Jos olet luonut aiemmin tietopankkiin käyttäjätunnuksen jossa on eri sähköpostiosoite kuin foorumin tunnuksessasi, voit saada tunnukset yhdistetyksi lähettämällä sähköpostia ylläpidolle sami (ät) motot.net.

Kommentointi

Kaikkia tietopankin sivuja voi kommentoida, ja kommentointi on nyt aiempaa selkeämpää ja helpompaa. Kommentointi löytyy sivun alun välilehdeltä ”Keskustelu”.

Ilmoitukset

Tietopankki osaa nyt esittää ilmoituksia sekä tietopankin sivuilla että sähköpostitse. Voit valita omista asetuksista mistä asioista lähetetään sähköpostia, esimerkiksi kun sinut mainitaan tekstissä tai kun kommenttiisi vastataan.

Ehdotuksia antava haku

Kun kirjoitat sivun oikeassa reunassa sijaitsevaan hakukenttään, haku ehdottaa kirjoitettuun tekstiin sopivia sivuja.

Tekstin käsittely

Tietopankin tekstien käsittelyyn liittyvä työkalupalkki on nyt päivitetty vastaamaan uusinta Wikipedian versiota. Nyt tekstiin on aiempaa helpompi lisätä esimerkiksi otsikoita, listoja ja taulukoita. Tietopankissa oli tarkoitus ottaa käyttöön edistynyt WYSIWYG-editori, joka mahdollistaisi muotoillun tekstin muokkaamisen samaan tapaan kuin tekstinkäsittelyohjelmissa (Word, Google Drive). Valitettavasti tätä toimintoa ei vielä saatu toimimaan kunnolla ja WYSIWYG-editori otetaan käyttöön myöhemmin kun se on valmiimpi.

 

Kerro tätä uutista kommentoimalla mitä mieltä olet uudistuksista, ja millaisia uudistuksia haluaisit jatkossa nähdä tietopankissa!

 

Posted by & filed under Motot.net.

motot_galleria_2015

Motot.netin galleriaan on tänään tehty useita pieniä käytettävyysparannuksia. Erityisesti parannettu on ajoneuvosivujen täysikokoisten kuvien katselua sekä gallerian käyttöä älypuhelimilla.

Aiemmin ajoneuvosivun kuvia klikkaamalla käyttäjä päätyi erilliselle kuvasivulle, josta jälleen klikkaamalla sai auki täysikokoisen kuvan. Nyt tämä on muutettu niin, että ajoneuvosivun kuvaa klikkaamalla aukeaa koko näytön kokoinen kuvien selaus (joka aiemmin avautui vain suurennuslasi-ikonista). Lisäksi tätä koko näytön tilaa on laajennettu, ja nyt kuvien yhteydessä näytetään myös niiden tarkemmat tiedot, tykkääjät ja kommentit.

Gallerian navigaatioita on selkeytetty tuomalla navigaatiolinkit sivun alun ”toiminnot” dropdown-painikkeen takaa listaksi sivun oikeaan reunaan.

Puhelinkäyttöä on hienosäädetty useassa paikassa niin että sisällöt sopivat paremmin kännykän ruudulle. Myös ajoneuvosivun kuvien selaus toimii nyt paremmin kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä.

Kerro tämän uutisen kommenteissa miten sinä haluaisit galleriaa parannettavan!

Aiemmin tässä kuussa on parannettu gallerian kuvien lisäystä.

Posted by & filed under Motot.net.

motowiki_2015

Motot.netin tietopankin, MotoWikin, käyttäjätunnuksia ollaan uudistamassa ensi viikolla. Aiemmin tietopankkiin on tarvittu erillinen käyttäjätunnus, mutta päivityksen jälkeen keskustelufoorumille rekisteröity tunnus tulee toimimaan myös tietopankissa.

Jos olet rekisteröinyt käyttäjätunnuksen tietopankkiin, tämä tunnus liitetään muutoksen yhteydessä automaattisesti foorumin tunnukseesi. Edellytys tälle tunnusten yhdistämiselle kuitenkin on, että foorumin ja tietopankin tunnuksilla on sama sähköpostiosoite.

Varmista nyt tietopankin käyttäjätunnuksesi sähköpostiosoite tietopankin sivulla Käyttäjä > Asetukset.

Keskustelufoorumin sähköpostiosoitteesi näet keskustelufoorumin sivulla Omat asetukset > Profiili > Kirjautuminen, varmista että myös se on ajan tasalla oleva sähköpostiosoite.

Tietopankin käyttäjätunnuksen tiedot eivät muutoksessa katoa vaikka sähköpostiosoite olisikin eri kuin foorumin tunnuksella. Jotta tiedot voidaan liittää foorumin käyttäjätunnukseen, tulee sinun olla muutoksen jälkeen yhteydessä ylläpitoon.

Posted by & filed under Motot.net.

motot_maintenance

Motot.netissä oli suunniteltua pidempi huoltokatko 3.8. klo 17:00 – 4.8. klo 21:30. Katko aiheutui palvelinympäristön ylläpitotyöstä, jonka piti kestää vain hetken, mutta jonka todellinen kesto venyikin yli vuorokauden mittaiseksi.

Kyseessä oli Motot.netin käyttämän pilvipalvelun tallennustilaan liittyvä toiminto, jota ei ollut mahdollista keskeyttää kun se oli käynnistetty ja jonka aikana ei ollut mahdollista käynnistää Motot.netin palvelinta. Pahoittelemme katkoksesta aiheutunutta häiriötä!

Posted by & filed under Motot.net.

motot_galleria_upload_2015

Motot.netin gallerian kuvien lisäys on uudistettu. Vanha Flashiin perustunut toteutus on korvattu uudella HTML5-versiolla, jotta kuvien lisäys toimisi hyvin mahdollisimman monella laitteella. Nyt kuvien lisäyksen pitäisikin olla aiempaa selkeämpää myös mobiililaitteilla.

Uutena ominaisuutena kuvien lisäyksen yhteydessä on nyt helppo antaa kuville myös otsikko sekä kuvaus/avainsanat. Näitä ominaisuuksia kannattaakin hyödyntää, sillä kuvasi löytyvät parhaiten haulla kun niissä on kattavat avainsanat.

Annathan tämän uutisen kommenteissa palautetta uudesta kuvien lisäyksesta. Erityisen tärkeää on kertoa jos sen käytössä ilmenee ongelmia!

Posted by & filed under Liikenne, Mopo.

Mopo_2_2011

Vuonna 2000 mopokortti tuli pakolliseksi vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopokortin sai suorittamalla kirjallisen kokeen, joka sisälsi teoria- ja kuvaosuuden. Minkäänlaista opetusta mopokortin suorittamisen yhteydessä ei silloin vaadittu ja hyväksytysti kokeen suorittanut 15 vuotta täyttänyt nuori sai mopokortin ja siten oikeuden huristella mopolla kylän raitilla. Read more »

Posted by & filed under Motot.net.

motot-tarra-pieni

Motot.netin palvelimella on lähipäivinä ollut ongelmia, jotka ovat aiheuttaneet ajoittaisia käyttökatkoja. Ongelmien taustalla on tietoturvahyökkäys.

On mahdollista, että hyökkääjät ovat päässeet lukemaan Motot.netin tietokantaa. Vaikka Motot.netissä ei tallenneta käyttäjien salasanoja selkokielisessä muodossa, suosittelemme käyttäjiä vaihtamaan salasanansa Motot.netissä sekä kaikissa palveluissa missä käytössä on sama salasana. Emme kuitenkaan suosittele koskaan käyttämään samaa salasanaa eri palveluissa!

Hyökkääjät ovat lähettäneet roskapostia Motot.netin palvelimelta, ja tästä syystä kaikki sähköpostitoiminnot on toistaiseksi poistettu käytöstä. Toistaiseksi et saa Motot.netistä sähköpostiviestejä esimerkiksi uusiin viesteihin liittyen. Sähköpostien lähetys tullaan palauttamaan käyttöön lähiaikoina, mutta tapahtuneesta spämmäyksestä johtuen voi kestää jonkin aikaa ennen kuin sähköpostipalvelimet ottavat Motot.netiltä postia vastaan ja tämän jälkeenkin viestit saatetaan siirtää automaattisesti roskapostikansioon.

Hyökkäys on tapahtunut haavoittuvaisen mainonnanhallintajärjestelmän kautta. Järjestelmä on nyt poistettu käytöstä.

Jos et saa tunnustasi rekisteröityä tai aktivoitua sähköpostiongelmien vuoksi, ota yhteyttä osoitteeseen sami@motot.net. Lähetä viesti tunnuksen rekisteröinnissä käytetystä sähköpostiosoitteesta ja kerro viestissä käyttäjätunnuksesi (salasanaasi ei koskaan tarvita sähköpostikeskusteluissa!).

Posted by & filed under Tapahtuma.

mp_yamaha_r1

Perinteinen Prätkällä Töihin -päivä startataan perjantaina 5.6.2015 klo 8.00 – 9.00. Tervetuloa kaikki Suomen motoristit aamukahville Café Caruselliin, Helsingin Kaivopuistoon!

Prätkällä Töihin -päivän tarkoitus on aktivoida ja yhdistää kaksipyöräharrastajia ja sellaiseksi haluavia, sekä tuoda esille moottoripyöräilyn hauskuus ja hyödyllisyys. Tapahtuman julkisena kasvona toimii näyttelijä ja innokas motoristi Ville Haapasalo. Read more »

Posted by & filed under Tapahtuma.

mutkatie_lahdenmpmessut_2015

Lahden Moottoripyörämessuilla ollaan 23.-24. toukokuuta ajokauden starttitunnelmissa. Lahden Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma porautuu vahvasti moottoripyöräilyn ytimeen. Tarjolla on alan harrastajille ja moottoripyöräilystä haaveileville kattavaa tietoa ja monipuolisia testausmahdollisuuksia, unohtamatta harrasteeseen liittyvää rentoa lifestylea.

Merkittävänä osana Lahden Moottoripyörämessuja on tapahtuman yhteydessä järjestettävä suuri Test Ride -koeajotapahtuma. Messukeskuksen piha-alueelle rakennettavalla varikkoalueella on messuyleisölle tarjolla koeajoon katu- sekä offroad-pyöriä. Katupyörillä pääsee ajamaan reitin keväisissä Vesijärven rantamaisemissa. Motocross- ja enduropyörien Test Ride Offroad -koeajoalue sijaitsee varikkoalueen välittömässä läheisyydessä. Pyörien lisäksi testattavissa on myös ajovarusteita. Uusille harrastajille on mahdollisuus lajikokeiluun KTM Offroad Start -alueella. Read more »

Posted by & filed under Liikenne, Mopo.

poliisi_mp12_2012

Poliisin valvoo tällä viikolla tehostetusti mopoja. Viikon aikana liikenteen valvontaan käytössä olevat resurssit suunnataan ajoneuvojen ja kuljettajien yleisvalvontaan, painopisteenä nuoret kuljettajat ja mopot.

– Kevään aikana ajonopeudet kasvavat ja onnettomuusriski nousee. Erityisesti nuorten aiheuttamissa onnettomuuksissa on muihin kuljettajaryhmiin verrattuna kaksinkertainen määrä suuria ylinopeuksia. Näistä kuljettajista noin joka viidennellä on aiempia ylinopeusrikkomuksia, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta kertoo Read more »

Posted by & filed under Tapahtuma.

mutkatie_lahdenmpmessut_2015

Lahden Moottoripyörämessut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 23.-24. toukokuuta. Ensimmäistä kertaa suomalaisten moottoripyörämessujen historiassa alan messuille voi kurvata kunnollisten mutkateiden kautta. Tämän mahdollistaa Lahden keskeinen sijainti Suomen parhaiden ajoreittien sisällä. Messuviikonlopuksi on motoristeille järjestetty runsaasti oheisohjelmaa luonnonkauniilla Lahden seudulla. Read more »

Posted by & filed under Liikenne.

ajokuva_kevari_2013

Suomen Motoristit ry (SMOTO) ja Liikenneturva järjestivät yhteistyössä tammi – helmikuussa 2015 kaikille motoristeille suunnatun avoimen kyselyn liikenneturvallisuudesta.

Vastausten perusteella kolmion takaa eteen tulevat autot ja vastaantulijan kääntyminen eteen koetaan motoristien keskuudessa vaarallisimmiksi tilanteiksi liikenteessä. Read more »

Posted by & filed under Moottoriurheilu.

Tarkkala_Marko_MK7

Juhlavuottaan viettävän Päijänneajon yleiskilpailun voittoon ajoi ammattimiehen ottein loppilainen Marko Tarkkala. Kymmenen vuoden MM-uran aikana Tarkkala saavutti viisi henkilökohtaista MM-mitalia ja nyt hän osoitti hallitsevansa myös kotimaisen maaston voittamalla himoitun Päijännekilven, vaikka aktiiviurasta on jo pari vuotta. Read more »

Posted by & filed under Moottoripyörä.

hd_mp_messut_2011

Harley-Davidson etsii seikkailuhenkistä motoristia toteuttamaan unelmansa Euroopan kattavalla Discover More -kiertoajelulla kesällä 2015. 

Harley-Davidson on käynnistänyt hakukampanjan, jonka tavoitteena on löytää intohimoinen motoristi ajamaan Euroopan halki kahden kuukauden mittaisella kiertueella. Valituksi tullut henkilö saa ainutlaatuisten matkaelämysten lisäksi pitää itsellään kiertueella ajamansa Harley-Davidson Street Glide™ -moottoripyörän, ja hänelle maksetaan palkkiona 25 000 euroa. Kiertuekuljettajalle korvataan myös kaikki matkan aikana syntyneet kulut. Read more »