/ @ Liikenne, Mopo

poliisi_mp12_2012

Poliisin valvoo tällä viikolla tehostetusti mopoja. Viikon aikana liikenteen valvontaan käytössä olevat resurssit suunnataan ajoneuvojen ja kuljettajien yleisvalvontaan, painopisteenä nuoret kuljettajat ja mopot.

– Kevään aikana ajonopeudet kasvavat ja onnettomuusriski nousee. Erityisesti nuorten aiheuttamissa onnettomuuksissa on muihin kuljettajaryhmiin verrattuna kaksinkertainen määrä suuria ylinopeuksia. Näistä kuljettajista noin joka viidennellä on aiempia ylinopeusrikkomuksia, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta kertoo

Mopoilijoiden turvallisuus on kuitenkin Lammin mukaan parantunut. Kolmen vuoden ajan sekä kuolleiden että loukkaantuneiden mopoilijoiden määrä on vähentynyt. Viime vuonna mopo-onnettomuuksissa kuoli kaksi henkilöä ja loukkaantui 652.

– Myönteisestä kehityssuunnasta huolimatta tehostettua, suunnitelmallista valvontaa tarvitaan edelleenkin, Lammi toteaa.

Lammi arvioi, että mopoilun turvallisuuteen ovat vaikuttaneet ajokorttimuutokset, joiden myötä mopon kuljettajien tietoisuus liikennesäännöistä on parantunut ja vastuullisuus on kasvanut. Lisäksi monissa kaupungeissa mopoilu kevyenliikenteenväylillä kiellettiin.

Myös mopojen määrä on myös laskenut useana vuonna peräkkäin. Mopoja on maassamme tällä hetkellä hieman alle 200 000. Sen sijaan mopoautojen määrä kasvaa tasaisesti ja niitä on tällä hetkellä noin 10 000.

Poliisi hyödyntää viestinnässä tiedotteiden lisäksi sosiaalista mediaa. Valvontajakson näkyvyyden varmistamiseksi käytetään esim. Twitterissä ja Instagramissa tunnisteena merkintää #mopovalvonta

(Poliisi)

Aiheeseen liittyen

  1. Poliisi valvoo mopoilijoita tehostetusti tämän viikon ajan 15.5.2012
  2. Mopo-onnettomuuksien määrä kasvanut – liikennekasvatukselta kaivataan apua 19.4.2012
  3. Mopokortti 15 vuotta 9.7.2015
  4. Suurin osa uusista kuljettajista ajaa ilman vahinkoja ja rangaistuksia 28.6.2011
  5. Motoristin paras turva on motoristi itse 29.1.2015