Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Motowiki on moottoripyöräilijän tietopankki

Mikä on wiki?

Wiki on sivusto jonka sisältöä kuka tahansa voi lukea ja muokata.

Motot.netin tietopankki (MotoWiki) sisältää niin käyttäjien kuin ylläpidonkin kirjoittamia artikkeleita moottoripyöriin ja moottoripyöräilyyn liittyen. Tämä on kaikille avoin moottoripyörätietopankki, minne kuka tahansa voi luoda uuden artikkelin tai muokata vanhoja. Toimintaperiaate on saman kaltainen kuin tunnetulla verkkosanakirjalla Wikipedialla. Tekstien muokkaaminen edellyttää häiriköinneistä johtuen rekisteröitymistä Wikiin.

Tekijänoikeus?

MotoWikin sisältö ei ole vapaasti kopoitavissa kuten Wikipedian sisältö on. Kirjoittaessasi wikiin, annat luvan julkaista tekstejäsi vapaasti Motot.net verkkosivustolla. Tekstien julkaisemiseen muualla tarvitaan kaikkien kyseisen artikkelin kirjoittajien lupa.

Poikkeuksena artikkelit, jotka on merkitty julkaistavan GFDL-lisenssillä. Tällaisia ovat esimerkiksi Wikipediasta tuodut tekstit.

Miksi wiki?

MotoWiki sai alkunsa tarpeesta tallentaa foorumilla käytyjä informatiivisia moottoripyöräkeskusteluja jonnekin sopivaan paikkaan niin, että foorumilla samojen asioiden toistamista voitaisiin vähentää ja tieto olisi helpommin löydettävissä. Koska tietoa alunperinkin tuotti paljon sivuston käyttäjät, oli tärkeää että tietopankkiin voi kuka tahansa kirjoittaa. Siten wiki oli luonnollinen valinta.

Tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan moottoripyöristä!

Siirry wikin etusivulle tästä

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista