/ @ Kevytmoottoripyörä, Moottoripyörä, Mopo

mp_yamaha_r1

Moottoripyörien ja mopojen tuoreet myyntiluvut näyttävät nousevaa käyrää.

Moottoripyörien myynti on vuoden 2014 alusta lähtien ollut selvästi piristymään päin. Maaliskuussa mopojen myynti kipusi lähes 120 prosenttia plussalle, ja moottoripyörienkin myyntiluvut kasvoivat lähes 80 prosenttia vuoden 2013 vastaavan ajan myyntilukuihin verrattuna. Koko alkuvuoden 2014 aikana mopojen myynti on ylittänyt vuoden 2013 alun myyntiluvut 79 ja moottoripyörienkin 55 prosentilla. Myyntiluvut perustuvat tuoreimpiin Tilastokeskuksen rekisteröintitilastoihin.

– Monella merkillä kauden uutuusmallit ovat vasta saapumassa varastoon, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen moottoripyöräjaoston jäsen Marco Färm sanoo. On hyvä syy odottaa myynnin piristymistä, kun kausi pääsee kunnolla käyntiin. Uskon että patoutunut vaihtotarve tulee pitämään moottoripyörämyynnit positiivisina kevään ajan, Färm jatkaa.

Myös jaoston asiamies Hannu Kyyhkynen uskoo aikaisen kevään ja ajokauden lisäävän kaksipyöräisten käyttöä. Se herättää myös hyvin todennäköisesti uutta kysyntää pyörän vaihtoa tai ensimmäistä pyöräänsä harkitsevien keskuudessa.

Aiheeseen liittyen

  1. Uusien moottoripyörien ja mopojen myynti laski edelleen 2.1.2012
  2. Prätkällä töihin perjantaina 6.6. 4.6.2014
  3. Moottoripyörien katsastukseen joustavat EU-tason säännökset 18.12.2013
  4. Vuoden ensimmäinen Motokuume viikonloppuna 8.4.2013
  5. Suomen myydyimmät moottoripyörämallit olivat 125-kuutioisia 14.2.2012