/ @ Liikenne, Moottoripyörä

raptor_yleiskuvat_keilaniemi_3

Perjantaina 6.6.2014 vietetään taas Prätkällä töihin -päivää. Tempauksella aktivoidaan kaksipyöräharrastajia ja sellaisiksi aikovia sekä viestitettiin moottoripyöräilyharrastuksen hauskuudesta. Työmatkat tuntuvat prätkällä mukavammilta, liikenne tuntuu sujuvammalta ja aikaakin säästyy. Tapahtuman julkisina kasvoina toimii prätkäfaniksi tunnustautuva Martti Syrjä.

– Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran. Viime vuoden Prätkällä Töihin –päivä oli onnistunut ja osoitti, että tällaisilla tempauksilla voi tehokkaasti edistää moottoripyöräilyharrastusta. Hyvästä vastaanotosta rohkaistuneina kehitämme tapahtumaa edelleen, ja tavoitteena onkin tehdä siitä alan harrastajia kokoava ajotapahtuma. Päivä järjestetään jatkossakin aina kesäkuun ensimmäisenä perjantaina, kertoo Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen moottoripyöräjaoston puheenjohtaja, Marco Färm.

Moottoripyöräharrastus on voimissaan, vaikka kuluttajien luottamus yleiseen taloustilanteeseen on viime aikoina ollut heikkoa. Tuoreimpien myyntitilastojen valossa mopojen myynti on 11 prosenttia viime vuodesta jäljessä, kun moottoripyörien myynti puolestaan on 13,5 prosenttia edellisvuotta perässä. Färm uskookin kesän myyntien vauhdittuvan aurinkoisten kelien myötä.

– Toukokuun lopulla moottoripyörienkin myynti osoitti jo piristymisen merkkejä, ja sen perusteella uskommekin, että alkukesän myyntitilastot tulevat olemaan vähintään edellisvuoden tasolla, Färm sanoo.

Prätkällä Töihin –päivän järjestää Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen moottoripyöräjaosto, jonka jäseniä ovat BMW Suomi Oy, Brandt Oy Ab, Forteco Finland Oy, Harley-Davidson Europe Ltd, Konekesko Oy, MP-Racing Oy, SGN Motors Oy, Sumeko Oy ja Suzuki International Europe GmbH (Suomen sivuliike).

Aiheeseen liittyen

  1. Prätkällä Töihin –päivä 7.6. 2.6.2013
  2. Prätkällä Töihin 5.6. 29.5.2015
  3. Moottoripyörien ja mopojen myynti elpymässä 15.4.2014
  4. Superenduron MM-kisat Helsinkiin 11.6.2014
  5. MP 13 -messuilla kaikki suurimmat moottoripyörämerkit 4.11.2012