/ @ Moottoriurheilu

Mika Ajola, kuva Dario Agrati

Superenduron MM-kilpailujen osakilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa, 31.1. – 1.2.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Kyseessä on Superenduro MM -kisojen kolmas osakilpailu, ja sen järjestää Suomen Moottoriliitto ry MP Moottoripyöränäyttelyn yhteydessä.

Ensimmäiset Superenduron SM-kisat ajetaan messuilla perjantaina 30.1. Viikonlopun kuluessa järjestetään Superenduro MM -kisat junioreille ja Superenduro MM -osakilpailu miehille. Mahdollisen naisten Superenduro MM -kisan järjestäminen Suomessa riippuu siitä, ajetaanko sarjaa ensi vuonna lainkaan.

Superenduron MM -kilpailussa on yleensä kuusi osakilpailua. Ennen Suomen osakilpailua kisataan Saksassa ja Puolassa.

– Superenduron MM -kisoja on aikaisemminkin yritetty saada Suomeen, mutta siinä ei ole onnistuttu. Nyt järjestelyt ovat jo pitkällä ja kisat toteutuvat varmasti, kertoo Suomen Moottoriliitto ry:n toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist. Kisoista on sovittu Superenduron MM-kisojen promoottori Alain Blanchardin kanssa, joka edustaa ABC Communicationia. Yhteistyö Messukeskuksen ja MP-messujen kanssa tarjoaa tapahtumalle erinomaiset tilat ja ennätysyleisön. MP-messuilla vieraili viime kerralla 56 000 kävijää.

– Tulemme Helsinkiin ja MP-messuille luottavaisin mielin. Suomalaisten järjestelykyky on huippuluokkaa. Endurokisathan on yleensä totuttu näkemään metsämaastossa, kaukana kaikesta. Nyt ne tuodaan Helsingin sydämeen. Tämä on suuri mahdollisuus saada kilpailulle uutta näkyvyyttä, lajille uusia harrastajia ja katsomoon uusia kiinnostuneita katsojia. Superendurohan on paitsi jännittävää taistelua, myös äärimmäisen viihdyttävä show, lupaa promoottori Alain Blanchard.

– Messukeskuksen tilat sopivat superenduro-kisojen järjestämiselle loistavasti. MP-messujen aikana on järjestetty aiemmin sisätiloissa erilaisia supercross-kisoja onnistuneesti. Nyt on edetty pienemmistä kisoista Supercross SM-kisojen kautta Superenduron MM-kisoihin, joten kehitys on ollut hyvä, kertoo Ljungqvist.

Panostaminen moottoriurheiluun tuo lajeille uusia harrastajia. Suomen Moottoriliiton tavoitteena onkin saada Suomen Superenduron MM -osakilpailun pysyväksi osaksi MM-sarjaa. Suomessa endurolla on vakaa asema ja loistavia kuskeja on paljon.

Ensi vuonna Messukeskuksen halliin rakennettavan radan suunnittelussa on asiantuntijana enduron MM-sarjan 13 kertaa voittanut Juha Salminen. Halliin rakennetaan haastava ja näyttävä rata.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Marco Färm on tyytyväinen kisojen järjestämiseen Suomessa. Kun laji saa näkyvyyttä, se tukee myös moottoripyöräalaa kasvattamalla enduropyörien myyntiä.

– Suomessa myydään arviolta 600–700 uutta enduropyörää vuosittain. Superenduron MM-osakilpailujen tulo on loistava uutinen, sillä näin laji saa kiinnostusta ja sitä kautta uusia harrastajia Suomessakin, sanoo toimitusjohtaja Jaro Sihvonen KTM Nordic Oy:stä.
MP-messut järjestetään seuraavan kerran 30.1. – 1.2.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen toimeksiannosta. MP 14 -messuille osallistui 168 yritystä, ja messuilla vieraili kolmen päivän aikana 55 900 kävijää.

Aiheeseen liittyen

  1. Monipuoliset MP-messut tarjoaa viihdettä 19.11.2014
  2. MP Messut starttaa huomenna, lisää kuvasi Motot.net galleriaan! 29.1.2015
  3. MP 12 Moottoripyöränäyttely tuo supercrossin Helsinkiin 5.10.2011
  4. MP 13 -messuilla kaikki suurimmat moottoripyörämerkit 4.11.2012
  5. Petrol Circus tuo yli 100 rakennettua pyörää MP-messuille 29.1.2015