/ @ Tapahtuma

Kimmo Brandt

MP 13 Moottoripyöränäyttelyn rakennettujen moottoripyörien alueella Petrol Circuksessa käydään pe-su 1. – 3.2.2013 jännittävä Petrol Circus Bike Build Off -kisa. Kilpailussa kaksi joukkuetta Janne” Kurko” Kervisen porukka, Jep Jep, kohtaa Leo ”Leq” Laurellin joukkueen, Prätkäpajan. Joukkueet rakentavat moottoripyörän alusta loppuun ja yleisö äänestää tekstiviesteillä voittajan. Yksi maailman tunnetuimmista moottoripyörärakentajista Jesse James julkistaa voittajan sunnuntaina 3.2. klo 15.30 Petrol Circus Stagella.

Molempien joukkueiden keulahahmot ovat tunnettuja rakentajia. Kurko tunnetaan kauniista linjoista ja taidokkaista yksityiskohdista. Pohjoishelsinkiläisen Leqin joukkue on tunnettu teknisestä osaamisestaan ja pelottomasta asenteestaan. Prätkäpaja edustaa kisassa sporttista rakentamista, kun joensuulainen Jep Jep puolestaan klassista Harrikka-rakentamista.

Prätkäpaja rakentaa sporttisen pyörän

Rakentamisen lähtökohtana on vuosimallin 2000 Hayabusa, joka on nopea ja virtaviivainen pyörä. Siitä jalostetaan näyttelyn aikana todellinen superpyörä. Pyörää kevennetään niin painoltaan kuin ulkonäöltäänkin ja samalla sitä tehostetaan rutkasti turbolla. Pääpaino rakentamisessa on ulkonäön face-liftissä, jossa valasmaisesta originaalilookista tehdään kiukkuinen ja keveä superpyörä. Pyörä pintakäsitellään aidolla kullalla ja pinstriping-tekniikalla.

Jep Jepin pajassa syntyy Harrikka

Harrikan kantapyöränä on Buell vuosimallia 98 eli Harley-Davidsonin valmistama sporttisempi pyörä. Se muuntuu race-henkiseksi laitteeksi, jossa yhdistyy hiukan vanhaa henkeä suhteellisen uudella tekniikalla. Pyörä on sellaista genreä, jota Suomessa ei ole juurikaan nähty. Pyörässä on suurin osa käsityötä ja valmiita komponentteja on käytetty todella vähän.

Petrol Circus Bike Build-Off -kisaa voi tulla seuraamaan MP-messuille. Tapahtuma on avoinna perjantaista sunnuntaihin 1. – 3.2.2012 Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna Pohjoismaiden suurimmassa moottoripyöränäyttelyssä MP 13 -messuilla on mukana kaikki suurimmat moottoripyörä- ja varustemerkit. Uusien pyörien lisäksi tapahtuman Petrol Circus esittelee Suomen laajimman ja kansainvälisemmän rakennettujen moottoripyörien näyttelyn, lähes 150 pyörää. Tapahtumassa jaetaan rakentajapalkintoja 10 000 euron arvosta. Kilpailuluokkia ovat Bobber, Chopper, Classic, Custom, Fighter, Racer, Scooter/Moped ja Sport Bike. Tarjolla on runsaasti ohjelmaa, työnäytöksiä ja kisoja. Petrol Circuksen tähtivieras on tv- ja moottoripyöräpersoona Jesse James. MP-messut on avoinna pe 1.2. klo 10-20, la 2.2. klo 9-18 ja su 3.2. klo 10-17.

MP-messujen sulkeuduttua perjantain ja lauantaina järjestetään Messukeskuksessa Supercross SM -kilpailut pe 1.2. klo 19-22 ja la 2.2. klo 18-21.

MP Messut 2013 galleriassa – Lisää kuvasi galleriaan tapahtuman jälkeen!
Petrol Circus 2013 galleriassa
MP Messut tietopankissa
Messujen kotisivu
Petrol Circus kotisivu

Aiheeseen liittyen

  1. MP-messuilla Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yli 80 pyörää 15.1.2014
  2. Petrol Circus tuo yli 100 rakennettua pyörää MP-messuille 29.1.2015
  3. Jesse James tulee MP 13 -messuille 11.9.2012
  4. Petrol Circus tänä viikonloppuna – lisää kuvat galleriaan! 22.9.2011
  5. Petrol Circuksessa upeita pyöriä, kisoja ja kansainvälisiä staroja 4.12.2012