/ @ Tapahtuma

Kimmo Brandt

MP 13 –messuilla järjestettävä Petrol Circus 1. – 3.2.2013 on kaikkien aikojen kansainvälisin rakennettujen moottoripyörien näyttely Suomessa. Tapahtuma tarjoaa jännittäviä kilpailuja ja paljon työnäytöksiä. Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuo pyörien lisäksi mm. moottoripyörärakentamisen ykkösmies, West Coast Choppersin perustaja Jesse James Texasista.

Rakennettujen moottoripyörien näyttelyssä on lähes 200 pyörää ja paikalla mestarirakentajia. Omia taitojaan voi kartuttaa myös testaamalla työkaluja ja maalausvälineistöä. Rakentelun laeista, pykälistä ja asetuksista saa tietoa MMAF Modified Motorcycle Assosiation of Finlandin osastolta. Yhdistys valvoo rakentelun etuja viranomaisten suuntaan ja varmistaa, ettei muutosmahdollisuuksia rajoitettaisi enempää kuin mitä turvallisuuden ja ympäristön kannalta on tarpeellista.

Muhkeat rahapalkinnot, kahden taistelu

Petrol Circuksessa jaetaan rahapalkintoja 10 000 euron arvosta. Rahapalkintoja jaetaan viisi – Best in Show (5000 e), Finnish Fair Union Special Sponsor Prize (3000 e), Most Innovative (1000 e), Best Moped & Scooter (500 e) ja Best Oldie/Classic (500 e). Tuotepalkintoja jaetaan lisäksi kaikissa kilpailuluokissa kolmelle parhaimmalle pyörälle. Tapahtuman kilpailuluokkia ovat Bobber, Chopper, Classic, Custom, Fighter, Racer, Scooter/Moped ja Sport Bike.

Yhdessä kiinnostavimmista kisoista Petrol Circus Bike Build-Off -rakennuskilpailussa rakennetaan kaksi moottoripyörää nollasta starttikuntoon. Jännittävässä kilpailussa kaksi joukkuetta Janne “Kurko” Kervisen porukka (Jep Jep Oy) kohtaa Leo “Leq” Laurellin joukkueen (Prätkäpaja Oy). Joukkueet rakentavat moottoripyörän ja yleisö äänestää tekstiviesteillä voittajan. Molempien joukkueiden keulahahmot ovat tunnettuja rakentajia. Kurko tunnetaan kauniista linjoista ja taidokkaista yksityiskohdista. Pohjoishelsinkiläisen Leqin joukkue on tunnettu teknisestä osaamisestaan ja pelottomasta asenteestaan.

Kansainvälistä karismaa

Jesse James on yksi maailman tunnetuimmista moottoripyörärakentajista ja rakentanut huippukalliita moottoripyöriä useille Hollywood-tähdille. Hän on isännöinyt mm. yhdysvaltalaista kustomointi-ohjelmaa, Discovery-kanavan Monster Garagea. Jessen voi tavata päivittäin Petrol Circuksessa, jossa hän kertoo työskentelystään uusimmassa autojen ja moottoripyörien kustomointiin keskittyvässä yrityksessään Austin Speed Shopissa. Tähän perustuu TV-sarja, Outlaw Garage, joka on alkanut huhtikuussa Discovery-kanavalla. Tapahtumaan tulee lisäksi muita ulkomaisia rakentajia, joiden nimet julkaistaan myöhemmin.

Jyrkkiä mäkiä, vauhdikasta viihdettä

Petrol Circus esittelee Hill Climbing -moottoripyöräilylajin, jossa noustaan vaikeamaastoista ja jyrkkää ylämäkeä mäen päälle. Voittaja on se, joka nousee korkeimmalle. Moottoripyörät on itse rakennettuja ja niiden kiipeämisominaisuuksia on kehitetty huippuunsa. Vauhtia ja viihdykettä messuille tuo myös Mexican Chick Wrestling –ryhmä, jonka sirkustirehtööri viehkeine meksikaanilatinoineen ja lyhytkasvuisine showpainijoineen järjestää Show’n päivittäin. Yleisö voi osallistua tapahtumassa mm. kitarasooloskabaan, ottaa tatuoinnin tai vaikkapa koeajaa Brammo-sähkömoottoripyörää.

Rakennettujen moottoripyörien alueen Petrol Circus Custom Motorcycle Show’n toteutuksesta vastaa Flying Choppers yhteistyössä Suomen Messujen kanssa. Petrol Circus on osa MP 13 –Moottoripyöränäyttelyä.

Pohjois-Euroopan suurin moottoripyöränäyttely järjestetään pe-su 1. – 3.2.2013 Helsingin Messukeskuksessa. MP-messuille osallistuvat kaikki merkittävimmät ja suurimmat moottoripyörä- ja varustemerkit. Samanaikaisesti järjestetään Supercross SM –kilpailut pe-la 1. -2.2.2013.

MP-messut ovat avoinna pe 1.2. klo 10-20, la 2.2. klo 9-18 ja su 3.2. klo 10-17. Lippuja sekä MP-messuille että Supercross SM –kilpailuun voi ostaa ennakkoon Lippupalvelusta.

MP Messut 2013 galleriassa
MP Messut tietopankissa
Tapahtuman kotisivut

Aiheeseen liittyen

  1. Petrol Circus Bike Build Off -kisassa sportti kohtaa klassikon 27.1.2013
  2. MP-messuilla Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yli 80 pyörää 15.1.2014
  3. Jesse James tulee MP 13 -messuille 11.9.2012
  4. MP13 messuilla vieraili 56 266 kävijää 3.2.2013
  5. MP 13 -messuilla kaikki suurimmat moottoripyörämerkit 4.11.2012