Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mp09 yleiskuva.jpg

MP moottoripyöränäyttely Helsingissä

Perinteiset moottoripyörämessut, eli MP moottoripyöränäyttely, järjestetään Helsingin messukeskuksessa vuosittain helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. MP messut järjestää Messukeskus toimeksiantajanaan Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n moottoripyöräjaos.

MP messuilla on perinteisesti kaikki johtavat pyörämerkit edustettuina niin maahantuojien kuin jälleenmyyjienkin toimesta. Lisäksi messuilla on runsaasti tarvike- ja varustetarjontaa. Saatatkin löytää hyviä tarjouksia esimerkiksi ajovarusteista. Pyörien ja "krääsän" lisäksi messuilla on nähty muotinäytöksiä, FMX-temppuja, surmanajoa, trial-näytöksiä, minicrossia, koajoja, superenduron mm-osakilpailu ym.

MP näyttely on järjestetty vuodesta 1969 lähtien ja vuonna 2009 järjestettiin suuri 40-vuotisjuhlanäyttely. Helsingin messukeskuksen MP messut ovat olleet Suomen ja Pohjoismaiden suurimmat moottoripyörämessut. Tapahtuma kasvoi vuosittain juhlavuoteen asti, jolloin messuilla kävi 79 500 messuvierasta.

Poikkeuksellisesti vuonna 2010 MP 10 messut peruttiin, kun suuret japanilaiset moottoripyörävalmistajat päättivät jäädä taloustilanteen vuoksi pois myös Suomen messuilta. Saman kohtalon kokivat myös useat muut moottoripyörämessut Euroopassa talouskriisin runtelemana vuonna 2010. Helmikuun messujen sijaan välivuotena järjestettiin korvaava Petrol Circus tapahtuma toukokuussa. Tapahtumassa keskityttiin harrastepyöräilyyn ja paikan päälle pääsi omalla pyörällä. Myös vuoden 2010 jälkeen taantuma on runnellut moottoripyöräalaa, eikä huippuvuosien kävijämääriin ole päästy. Vuosina 2013-2015 messuilla on vieraillut tasaisesti noin 55 000 kävijää.

Mp09 kawa maza.jpg Mp09 Honda Tuutti maza.jpg Mp09 ajovarusteita1.jpg Mp09 ajovar2.jpg Mp09 ajovar3.jpg

MP 16 messut

Seuraavan kerran MP-messut (MP16) järjestetään 5.-7.2.2016 Messukeskuksessa.

MP 15 messut

MP-messut järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 30.1. – 1.2.2015. MP 15 messujen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa Superenduron MM -osakilpailut ja rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show oli entistä laajempi. Messuilla uusia moottoripyöriä, mopoja ja varusteita esittelivät kaikki suurimmat merkit.

MP-messut kokosi Messukeskukseen pääasiassa moottoripyöräilijöitä, sillä 71 % kertoi omistavansa moottoripyörän, mopon tai skootterin, 14 %:n lähipiirissä oli moottoripyöräilyä harrastava ja uusia harrastuksen mahdollisesti aloittavia oli 12 % messujen kävijöistä. MP-messujen kävijät olivat ostamassa entistä enemmän uusia moottoripyöriä seuraavan vuoden aikana. Kiinnostus käytettyihin moottoripyöriin oli pienessä laskussa. Kävijöistä 90 % oli tyytyväisiä messujen tarjontaan ja 89 % kertoi tulevansa varmasti tai todennäköisesti messuille myös ensi vuonna.

Kuvat Motot.netissä

Messukuvat julkaistaan perinteisesti sekä ylläpidon että käyttäjien toimesta messuviikonlopun aikana. Muista lisätä kuvasi galleriaan!

MP 15 kuvia ja videoita löydät Motot.netin galleriasta messujen jälkeen.

Katso myös

Muita moottoripyörämessuja suomessa

Lahden moottoripyöränäyttely

Lahden moottoripyöränäyttely sai alkunsa MP-messujen välivuotena 2010. Helsingin messujen välivuoden myötä Lahdessa pienemmissä puitteissa järjestetyssä ensimmäisessä näyttelyssä vallitsikin kova tungos. Kovan ruuhkan vuoksi messujen ovet jouduttiin sulkemaan eivätkä kaikki halukkaat päässeet mukaan.

Vuonna 2015 Lahden moottoripyöränäyttely järjestetään toukokuussa, jolloin ajankohta mahdollistaa saapumisen omalla pyörällä. Tapahtumassa on luvassa myös mahdollisuus koeajaa moottoripyöriä ja ajovarusteita. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii pitkän linjan moottoripyörämies, Suomen moottoripyörämuseosta ja Riku Motoristakin tunnettu Riku Routo.

Länsi-Suomen MP-messut

Helmikuun alussa Porin asema-aukiolla on järjestetty Länsi-Suomen MP-messut. Lisäksi vuonna 2015 Porissa järjestetään helmikuussa täysin erillinen tapahtuma Motor Show Pori.


Lisää aiheesta