/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_misano_2014

Paalupaikalta San Marinon GP:hen startanneen Mika Kallion kisa ei sujunut Marc VDS -tallin suomalaiskuljettajan omien ennakko-odotusten mukaisesti. Voittoa kisasta hakenut Kallio, 31, joutui kokemaan karvaan tappion, kun Kallion espanjalainen tallikaveri Esteve ”Tito” Rabat leikkasi maalilinjan voittajana 2,271 sekuntia ennen kakkosena maaliin ajanutta Kalliota.

– Ketuilleen meni. Kisa oli todellinen pettymys, kun voittoa oltiin hakemassa, viisi tärkeää pistettä MM-sarjaa johtavalle tallikaverilleen menettänyt Kallio laukoi.

– Kisan alkupuolisko sujui hyvin, kuten yleensä ja pystyin repimään kaulaa muihin, mutta sitten ajoin jarrun pitkäksi ja Rabat kuittasi sen siliän tien.

– Siinä vaiheessa olin vielä luottavainen, että saan kuitattua jossain vaiheessa takaisin, mutta sitten takarenkaan pito heikkeni ja Tito sai revittyä sekunnin eron. Silloinkin yritin vielä kuroa eroa umpeen, mutta sitten noin 5-6 kierrosta ennen ruutulippua takarenkaan pito hävisi lähes kokonaan ja meinasin kaatua pariin otteeseen.

– Sen jälkeen ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin koittaa varmistella se kakkossija.

Rabatin ja Kallion väliseksi eroksi kirjattiin lopulta 2,271 sekuntia.

– Huono homma. Tiesin, että voitto olisi mahdollinen, mutta taas kävi näin, kolmannen perättäisen kakkossijan ottanut Kallio huokaisi.

– Kyllä meidän täytyy nyt tehdä jotain sille, että kisa saadaan vedettyä loppuun saakka täysillä. Ja sekin täytyy vielä analysoida, oliko vika nyt meidän käyttämissä säädöissä vai kenties viallisessa takarenkaassa.

Rabatin kolmannen perättäisen voiton myötä Moto2-luokan MM-tittelistä taistelevan duon piste-ero kasvoi 17 pisteestä 22 pisteeseen. Rabatilla on nyt koossa 258 pistettä, kun taas Kallion pistesaldo näyttää 236 pistettä.

MotoGP-kautta on jäljellä viisi osakilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan 28. syyskuuta Espanjan Aragonissa. Sen jälkeen vuorossa on tiivis kolmen viikon kaukokiertue, jonka aikana MotoGP-sirkus kiertää Japanin, Australian ja Malesian. MM-kausi päättyy 9. marraskuuta Espanjan Valenciaan.

Aiheeseen liittyen

  1. Kalliolle kauden neljäs palkintopallipaikka Motegissa 27.10.2013
  2. Mika Kallion kisa päättyi kaatumiseen 5.5.2013
  3. Kallio jälleen hurjassa nousussa Aragonissa 1.10.2013
  4. Kalliolle kauden paras kisaviikonloppu Aragonissa 18.9.2011
  5. Takarenkaan pito-ongelmasta kärsinyt Kallio jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle 15.7.2013