/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_Jerez_2013

Mika Kallion nousujohteisesti alkanut kilpailu Etelä-Espanjan Jerezin radalla päättyi kaatumiseen ja keskeytykseen Moto2-luokan kilpailun puolivälissä.

Belgialaisen Marc VDS -tallin suomalaispilotti kärsi lähes koko viikonlopun ajan ongelmista takarenkaan pidon kanssa, eivätkä aamun warm-upissa tehdyt viimeiset muutoksetkaan tuoneen ongelmaan kuin pientä helpotusta.

– Kokeilimme viimeisimpänä muutoksena takalinkkujen vaihtoa. Pito parani hieman, mutta ei se koko ongelmaa poistanut. Vauhti oli kuitenkin parempaa eiliseen verrattuna, Kallio kertasi.

Kilpailuun 15. ruudusta lähtenyt Kallio otti hyvän startin ja ampaisi heti alkukierroksilla kympin sakkiin, taistelemaan sijoista 5-9. Kaatuminen tapahtui sijalta yhdeksän, kun Kallio oli ohittamassa edellään ajanutta Sveitsin Dominique Aegerteria.

– Yritin jättää jarrun myöhäiseksi ja keula lähti alta. Mitään pahempaa ei käynyt, mutta siinä vaiheessa ei vaan ollut enää järkeä lähteä jatkamaan, kun pisteille ei kuitenkaan olisi ollut mahdollisuuksia.

Kilpailun voittoon ajoi Espanjan Esteve Rabat, joka voittonsa myötä nousi myös Moto2-luokan MM-pistejohtoon. Kallio on MM-pisteissä nyt seitsemäntenä.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Ranskan Le Mansissa. Sitä ennen Kallion Marc VDS -talli suorittaa vielä kaksipäiväiset testit Espanjan Almeriassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajon kisa päättyi kaatumiseen Brnossa 25.8.2013
  2. Sadekeli typisti Mika Kallion testijaksoa Jerezissä 29.11.2010
  3. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  4. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  5. Kilpakumppanin sooloilu pilasi Kallion kisan 16.9.2013