/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_3_2013

15. lähtöruudusta kauden 12. MM-osakilpailuun San Marinon Misanossa startannut Mika Kallio teki kilpailun aikana huiman kuuden pykälän nousun ja ajoi ruutulipulle lopulta sijalla yhdeksän.

Erittäin hyvän startin ottaneen Kallion sijoitus olisi voinut olla parempikin, mikäli suomalaispilotin kanssa samoista sijoituksista taistellut italialainen kilpakumppani Mattia Pasini ei olisi lähtenyt sooloilemaan kilpailun tuoksinassa.

– Ajaminen Pasinin kintereillä hiukan hirvitti, kun tietää hänen röyhkeän ajotyylinsä. Pari tiukkaa tilannetta siinä kisan aikana sitten tulikin, joista ensimmäisessä roikuin jo pyörän ulkopuolella melkein kaatuneena ja toisessa taas ajauduin ulos radalta, kun Pasini ajoi kylkeeni. Samalla kahdeksas sija jäi haaveeksi, kun edelläni ollut Xavier Simeon pääsi kiitämään karkuun, parhaimmillaan kahdeksantena ajanut Kallio kertasi.

– Kun yksi kuski ei ajattele seuraavaa mutkaa pidemmälle, vaan rupeaa vänkäämään ja taistelemaan sijoituksista katteet kolisten, pääsevät muut siinä samalla aina vain kauemmaksi. Itsellänikin olisi varmasti ollut mahdollisuus taistella paljon paremmista sijoituksista, sillä olin vielä kisan alussa kärkiporukan perässä, mutta nyt mahdollisuus kuihtui tuohon hölmöilyyn.

Kallio säilytti yhdeksännen sijansa myötä neljännen paikkansa Moto2-luokan MM-pisteissä. Kärkipaikalla jatkaa edelleen Kallio Marc VDS -tallikaveri Scott Redding, jonka johto tosin kutistui vain 23 pisteeseen pahimman uhkaajansa, Espanjan Pol Espargaron, vietyä San Marinon GP:n voiton.

Kallion tiivis kisaurakointi saa jatkoa jo heti ensi viikonloppuna, kun Kallio nähdään mukana Italian mestaruussarjan osakilpailussa Italian Mugellossa. BMW:n Superbikella kilpailuun osallistuva Kallio aikoo jatkaa kisassa Michelinin rengastestejään, joita hän aloitteli jo viime viikolla Ranskan Nogarossa.

Varsinainen MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Espanjan Aragonissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallion kisa päättyi kaatumiseen 5.5.2013
  2. Huima loppukiri nosti Kallion seitsemänneksi Indianapolisissa 20.8.2013
  3. Kallion puristus ei riittänyt Silverstonessa 1.9.2013
  4. Komea voitto kruunasi Kallion viikonlopun Brnossa 25.8.2013
  5. Keulan ongelmat pudottivat Kallion sijalle 9 27.8.2012