/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_brno_2_2013

Mika Kallio ajoi komeaan voittoon kauden kymmenennessä osakilpailussa Tsekin Brnossa.

Neljännestä ruudusta Moto2-luokan kisaan startannut Kallio onnistui kisataktiikassaan erinomaisesti ja pystyi ajamaan virheettömästi kisan loppuun saakka.

– Se meni ihan suunnitelmien mukaan. Tiesimme, että jos kaikki natsaa, pystyn hyvin taistelemaan voitosta. Olihan siinä välillä kovaakin vääntöä muiden kanssa, mutta ei minulla missään vaiheessa mitään kauheaa hätää ollut. Pääasiassa pystyin ajamaan kärjessä ja ajamaan omaa ajoani, Kallio hehkutti.

– Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä olin jo varma, että tulen voittamaan kisan. Lopussa onnistuin vielä repäisemään pienen eron takana tuleviin, joten oli sitä vauhtia vielä vähän takataskussakin.

Voitto oli Kallion ensimmäinen Moto2-luokassa. Kaikkiaan 12 vuotta MM-tasolla ajaneella Kalliolla on nyt kasassa 13 osakilpailuvoittoa ja 25 alempaa palkintopallisijoitusta. Edellinen osakilpailuvoitto 30-vuotiaalle Kalliolle heltisi vuonna 2008 Englannin Doningtonissa, silloisessa 250-kuutioisten luokassa.

– Hyvältä tuntuu, kun se voittotili Moto2-luokassa vihdoin ja viimein aukesi. Kauden aikana olen ollut kahdesti palkintopallilla, mutta se korkein palkintopallipaikka on tähän asti odottanut vielä tuloaan. Voiton lisäksi olen muutenkin erittäin tyytyväinen tähän viikonloppuun, sillä kaikki toimi hyvin ja saimme Kalex-pyörääni paljon eteenpäin säätöjen osalta.

Kallio nousi voittonsa myötä Moto2-luokan MM-pisteissä neljänneksi 115 pisteen potillaan. Sarjan johdossa jatkaa Kallion Marc VDS -tallikaveri Scott Redding, jolla on kasassa 167 pistettä.

MM-sarjaa on ajamatta vielä seitsemän osakilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan heti ensi viikonloppuna Englannin Silverstonessa.

Aiheeseen liittyen

  1. Huima loppukiri nosti Kallion seitsemänneksi Indianapolisissa 20.8.2013
  2. Kalliolle uran 16:s voitto Indianapolisissa 10.8.2014
  3. Kallion puristus ei riittänyt Silverstonessa 1.9.2013
  4. Keulan ongelmat pudottivat Kallion sijalle 9 27.8.2012
  5. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013