/ @ Moottoriurheilu

Mika-Kallio-Motegi_2013

Hurjassa vedossa ollut Mika Kallio, 30, ajoi paalupaikalle ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto2-luokan aika-ajossa Japanin Motegissa lauantaina.

Tasaisia kierrosaikoja läpi aika-ajon paukutelleen suomalaiskuljettajan paras kierrosaika syntyi aika-ajon toiseksi viimeisellä kierroksella. Kallion osalta aika-ajo oli vahvasti nousujohteinen ja paalupaikka läpi aika-ajon kaikkiaan 19 kierrosta kaasutelleen Kallion hyppysissä.

– Mahtavalta tuntuu. Ajo kulki hyvin ja tuntuma pyörään oli hyvä ensimetreistä lähtien, paalupaikalle kuuden vuoden tauon jälkeen palannut Kallio hehkutti.

– Vaikka aika erikoinen viikonloppu tämä on kyllä ollut, kun mitään harjoituksia ei ole pystytty ajamaan sääolosuhteiden vuoksi. Aika on kulunut odotellessa ja vasta tänään pääsimme radalle ensimmäistä kertaa koko viikonloppuna.

– Onneksi meillä oli kuitenkin olemassa vahva pohja pyörälle jo aiemmista kisoista, joten aikaa ei tuhrautunut säätöjen hakemiseen. Tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon kierroksia alle ja siinä myös onnistuttiin. Mitään isompia ongelmia ei ollut.

Paalupaikka oli 12. kautta MM-sarjassa ajaneen Kallion uran 15:s ja Moto2-luokan ensimmäinen. Tähän mennessä Kallion paras aika-ajosijoitus Moto2-luokassa on ollut kolmas, edellisen kerran kauden avausosakilpailussa Qatarissa.

– Kisan pääsemme todennäköisesti ajamaan kuivalla, vaikka tänään ajoimme aika-ajon läpi sadekelin renkailla. Se sopii ihan hyvin, sillä kuivan kelin kisa on kuitenkin aina helpompi ajaa läpi. Tietysti säädöt täytyy vielä varmistaa ja renkaat valita, mutta sitä varten meillä on aamulla hieman normaalia pidempi harjoitus.

– Fiilis on kyllä ihan luottavainen, Motegissa kolmesti voittanut Kallio heitti.

Motegin kisa ajetaan varhain sunnuntaiaamuna klo 05.20.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio täräytti paalupaikalle Indianapolisissa 10.8.2014
  2. Kallio jälleen hurjassa nousussa Aragonissa 1.10.2013
  3. Kallio hyökkäsi eturiviin Qatarissa 6.4.2013
  4. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  5. Kallio kauden avauskisan viides 8.4.2013