/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_16_2012

Mika Kallio ajoi yhdeksänneksi Montmelon radalla Barcelonassa ajetussa Moto2-luokan kauden kuudennessa MM-osakilpailussa.

Neljännen rivin 12. ruudusta kisaan lähtenyt Kallio oli epäonninen ensimmäisellä kierroksella ja menetti sen aikana useamman sijoituksen.

– Otin ihan hyvä startin, mutta ensimmäisellä kierroksella oli kontakteja monessa paikassa ja tipun sen vuoksi monta pykälää. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin sijalla 16. Siitä sitten oli lähdettävä pikku hiljaa kiipeämään ylöspäin, aika limiitillä sai mennä ja jättää jarrutukset niin myöhäisiksi kuin mahdollista, jotta olisi edes jotain mahdollisuuksia. Raskas kisa siinä mielessä, Kallio tilitti.

Ruutulipulle Kallio ajoi yhdeksäntenä, 28.352 sekuntia kisan voittaneen Pol Espargaron jälkeen.

– Meillä oli vielä viimeisellä kierroksella kovaa vääntöä kahdeksannesta paikasta Dominique Aegerterin kanssa. Paikat vaihtelivat, mutta Aegerter oli hieman vahvempi ja veti ohi takasuoran jarrussa.

– Se jäi vähän harmittamaan, mutta MM-pisteitä ajatellen on kuitenkin hyvä, että kisasta tuli edes muutamia pisteitä.

Viiden kisan jälkeen kolmantena Moto2-luokan MM-pisteissä ollut Kallio tippui nyt pisteissä pykälää alemmas ja pitää tällä hetkellä Moto2-luokan neljättä paikkaa 65 pisteellä. MM-sarjaa johtaa Kallion brittiläinen tallikaveri Scott Redding 114 pisteellä.

Seuraava kisa ajetaan kahden viikon kuluttua Hollannin Assenissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  2. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  3. Mika Kalliolla hurja nousu mugellon kisassa 2.6.2013
  4. Mika Kallio taisteli itsensä podiumille 22.4.2013
  5. Kallio jälleen hurjassa nousussa Aragonissa 1.10.2013