/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_3_2013

Yhdeksännestä ruudusta Austinin osakilpailuun startannut Mika Kallio onnistui loistavasti Moto2-kauden toisessa osakilpailussa uudella Circuit of The Americas -radalla. Kallio taisteli läpi kisan kärkiryhmässä ja ylitti maaliviivan lopulta kolmantena.

Loistavan startin ottanut Kallio nousi heti alussa kuudenneksi ja ajoi toisen kierroksen jälkeen jo kolmantena. Tämän jälkeen Kallio aloitti kiivaan taistelun kakkossijasta ja onnistui kilpailun kuudennella kierroksella nostamaan itsensä toiseksi.

Tästä lähtien Moto2-luokan kisa oli varsinainen jännitysnäytelmä. Kallion lisäksi kakkospaikkaa kärkkyivät Sveitsin Dominique Aegerter ja Espanjan Esteve Rabat. Taistelu kakkossijasta oli jo kääntymässä Kalliolle, kunnes viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa tapahtui ja Rabat pääsi Kallion ohi toiseksi.

– Yritin jarruttaa mahdollisimman myöhään, mutta epäonnistuin ja pyörä lähti luistamaan poikittain. En saanut taitettua sisään oikealle ajolinjalle ja Rabat pääsi siinä samalla ohi. Jos olisin tiennyt, että Rabat oli jo jäänyt edellisessä mutkassa vähän, minun ei olisi edes tarvinnut mennä viimeiseen mutkaan niin riskillä ja olisin varmasti saanut pidettyä kakkospaikan. Oma virhe, joka hieman jäi harmittamaan, mutta kovan taistelun jälkeen oli kuitenkin mahtavaa päästä podiumille, Kallio iloitsi.

Suurista ongelmista keulan pidon kanssa vielä lauantaina kärsinyt Kallio oli kisan jälkeen huomattavasti tyytyväisempi pyöräänsä.

– Kokeilimme vielä aamun warm-upissa uusia juttuja ja vaihdoimme kisaan jäykemmät keulajouset. Muutokset tehtiin hieman riskillä, mutta huomasin heti kisan alussa, että olimme onneksi menneet oikeaan suuntaan. Pitoa tuli lisää ja pystyin hyvin pysymään kärkikuskien vauhdissa.

– Renkaiden kanssa meillä oli silti edelleenkin ongelmaa, renkaat olivat huonossa kunnossa jo 5-6 kierroksen jälkeen. Se hankaloitti kilpailua suuresti. Aika mystinen ongelma, jolle meidän täytyy saada tehtyä jotain. Suterin pyörissä ei näyttänyt olevan samaa ongelmaa, Kalex-pyörällä ajava Kallio jatkoi.

Kilpailun voiton vei espanjalainen Nicolas Terol, Esteve Rabatin ollessa toinen. Kolmanneksi tullut Kallio jäi voittajalle 3,1 sekuntia.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  2. Kallio nousi podiumille dramaattisessa Assenin kisassa 29.6.2014
  3. Kallio taisteli toiseksi Saksan GP-kilpailussa 9.7.2012
  4. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  5. Kallio kakkoseksi Silverstonen trillerissä 31.8.2014