/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_8_2012

Mika Kallio kruunasi vahvasti sujuneen Saksan Sachsenringin kisaviikonloppunsa komeasti Moto2-luokan palkintopallille. Koko kilpailun ajan kolmen kärjessä ajanut valkeakoskelainen ylitti lopulta maalilinjan toisena 2,093 sekuntia MM-sarjaa johtavan Marc Marquezin jälkeen.

Kolmannesta lähtöruudusta startannut Kallio nousi avausmutkaan mennessä toiseksi Marquezin kantaan ja ajoi siinä tarkkaillen kilpailun alkupuoliskon.

– Starttini onnistui normaaliin tapaan ja lähdin ajamaan mahdollisimman jouhealla tyylillä kärkimiehen perässä. Huomasin, että espanjalainen ajoi samalla tyylillä, joten pystyimme säästämään renkaitamme paremmin kuin takana ajaneet, Kallio kertasi kisan alkua.

– Päätin odottaa ratkaisuja kisan lopulle, kun tuntui, että minulla oli pieni vara kiristää kyytiä. Ennen kisan puoliväliä joukkoomme nousi kokenut Alex de Angelis, jonka kanssa ohittelimme muutaman kerran toisiamme.

– Ajoin kolmantena, kun huomasin Marquezin yrittävän karkuun. Siinä tilanteessa yritin kiristää vauhtia ja nousta toiseksi kärkimiehen perään. Se kiristäminen ei enää loppukierroksilla niin vain onnistunutkaan kuluneella takarenkaalla, Kallio jatkoi.

Ratkaisu viimeisessä mutkassa

Marquez ehti karata muutaman pyöränmitan Kalliolta, jolla olikin lopussa täysi työ saavuttaa kilpailun kakkossija:

– Viimeisellä kierroksella olin jo jättänyt kaikki jarrutukset niin myöhään kuin mahdollista. Tiesin kilpakumppanin olevan aivan takana ja yrittävän ohitusta viimeisessä mutkassa, Kallio myönsi.

– Päätin, että en lähde peittämään kaverin mahdollista ohitusta vaan jarrutan edelleen aivan viime tipassa. De Angelis lähti odotetusti yrittämään ohitusta sisäkautta, mutta hänen ajolinjansa valui leveäksi ja pääsin kuittaamaan hänet helposti takaisin.

Viimeisen mutkan osalta homma sujui Kallion suunnitelman mukaan, mutta mahdollisuus voittajan haastamiseen meni takarenkaan parhaan pidon kadottua.

– Kisaa varten minun pyöräni säädöille ei ollut muuta mahdollisuutta kuin valita kovemman seoksen eturengas ja pehmeämpi takarengas. Marquezin valinta oli juuri päinvastainen ja se takasi hänelle paremman pidon loppukierroksilla.

– Kokonaisuudessaan tämä oli loistavasti sujunut viikonloppu. Minulla oli täysi luotto pyörään sekä kuivalla radalla että sadekelillä, kuudentena MM-sarjassa oleva Mika päätti.

Ennen MotoGP-sarjan kesätaukoa kisataan vielä ensi viikonvaihteessa Italian Mugellossa.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  2. Mika Kallio taisteli itsensä podiumille 22.4.2013
  3. Kallio alkukauden parhaaseensa Le Mansin sateessa 20.5.2012
  4. Kallio paransi Valencian sateessa sijoitustaan reilusti 11.11.2012
  5. Kallio jatkoi voittoputkeaan Le Mansissa 18.5.2014