/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_4_2012

Vesisade on varsin tuttu, mutta ei toivottu, vieras Le Mansin radalla, joka on isännöinyt Ranskan MotoGP-kilpailua viime vuosina. Tänäkin vuonna keliolosuhteet olivat hankalat, kun kisapäivänä sunnuntaina sade liukasti radan.

Kuudennesta lähtöruudusta startannut Mika Kallio ajoi läpi kilpailun sijoilla 5-8. Onnistuneet loppukierrokset nostivat valkeakoskelaisen viidenneksi, joka on hänelle alkukauden paras sijoitus.

Moto2-luokan kilpailussa nähtiin myös yllätyksiä tuloksissa, kun muutama riskejä ottanut kuljettaja onnistui heikoista lähtöruuduista nousemaan liukkaalla radalla lähelle kärkeä.

Vastaavasti eturivistä lähtenyt MM-sarjan kärkikaksikko Marc Marquez ja Pol Espargaro joutui katselemaan kisassa Kallion pyörän punaista takavaloa.

Voittoon ajoi sveitsiläinen Thomas Luthi, jolle Kallio jäi 19,278 sekuntia.

– Le Mansin radalla on kenties kaikkein heikoin pito sadekelillä, jos verrataan muihin MM-sarjan ratoihin. Aina ei tarvitse edes tehdä mitään virhettä, kun rengas menettää pidon, Kallio vertaili.

– Harjoituspäivien kuivalla kelillä pyöräni säädöt olivat hyvällä tasolla, mutta sadekelille ei vaan saatu pyörän ajettavuutta riittävän hyväksi.

– Takarenkaan pito oli heikko, ja hävisin kiihdytyksissä edellä ajaville. Alkukierroksilla vedin limiitillä, mutta en pysynyt voittotaistelussa mukana, Kallio jatkoi.

Marc VDS -tallin suomalaiskuski oli kuitenkin tyytyväinen viidenteen sijaansa.

– Päätin ajaa omalla rytmillä, mutta ajamisesta ei pystynyt nauttimaan yhtään. Lopussa joutui vetämään riskillä, että sain tehtyä kaksi ohitusta ja pienen eron takana olleisiin.

– Tuloksellisesti viikonloppu sujui mainiosti, mutta vähitellen saisi kelit suosia meitä paremmin, Kallio päätti.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio paransi Valencian sateessa sijoitustaan reilusti 11.11.2012
  2. Kallio uuden MotoGP-pyörän testeissä Mugellossa 15.6.2011
  3. Kalliolla vaiherikas kilpailu Jerezin sateessa 7.4.2011
  4. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  5. Takarenkaan pito-ongelmasta kärsinyt Kallio jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle 15.7.2013