/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_15_2012

MotoGP-kausi ajettiin sunnuntaina päätökseen perinteisesti Espanjan Valenciassa. Viikonlopun aikana suurissa ongelmissa kuivan kelin renkaiden kanssa ollut Mika Kallio ajoi jälleen vahvan ja nousujohteisen kilpailun. Seitsemäs sija oli kelpo tulos lähtökohtiin nähden, kun Kallio joutui starttaamaan vasta 15. lähtöruudusta Moto2-luokan kilpailuun.

Kisapäivänä vallinnut koleanharmaa sadekeli sopi Monacossa asuvan Kallion suunnitelmiin: Hän ennakoi jo edellisenä päivänä, että kuivalla kelillä tuskin pystyisi tekemään kisassa suurta nousua.
Kolme päivää sitten 30 vuotta täyttänyt ja nyt uransa 180. MM-osakilpailun ajanut Kallio nousi jo kisan alussa kympin kärkeen ja seurasi kärkiryhmän etenemistä.

– Menin jo alussa sen mitä pääsin, mutta siitä ei ollut mahdollista kiristää vauhtia edellä ajaneiden tapaan. Omalta kohdalta tämä oli nyt maksimisijoitus. Kisan aikana sade välillä laantui ja taas yltyi, joten täytyi keskittyä tosi tarkasti, Kallio kertasi.

– Meidän pyörään ei löytynyt kunnon pitoa takarenkaalle, ehkä siihen vaikutti radan uusi asfalttipinta. Pitoa ei tuntunut olevan sen enempää mutkaan mennessä kuin ulostulossakaan.

Vaativissa olosuhteissa Kallio ylitti maalilinjan 36 sekuntia maailmanmestari Marc Marquezin jälkeen. Kallio oli seitsemännellä sijallaan paras Kalex-pyörällä ajanut kuljettaja, kun kuusi edelle sijoittunutta  ajoivat Suter-pyörällä.

– Edellisessäkin sadekelin kisassa Malesiassa olin paras Kalex-kuskeista. Jostain syystä runko ei tunnu toimivan liukkaissa oloissa yhtä hyvin kuin muilla merkeillä.

Mika Kallio piti hallussaan kuudennen sijan MM-pistetaulukossa. Se on 11. kautta MM-tasolla kilpailleen kuljettajan uran neljänneksi paras sarjasijoitus. Ne kolme parempaa kautta (2005, 2006 ja 2008) ovat Kallion osalta päättyneet MM-mitaleille.

– Pitkä ja tasainen kausi on kisojen puolesta nyt purkissa. Välillä vauhtini oli aivan kärkitasolla, mutta vastaavasti kärsin tekniikkaongelmista ja epäonnesta. Niiden vuoksi kamppailu MM-pronssista karkasi käytännössä jo viisi kisaa ennen kauden päättymistä.

– Maanantaina alkaa valmistautuminen ensi kauteen. Täällä Valencian radalla on yhteistestit, jonka jälkeen siirrymme Albaceten radalle testaamaan kahdeksi päiväksi, Kallio summasi.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio alkukauden parhaaseensa Le Mansin sateessa 20.5.2012
  2. Kallio ajoi sijalle 10 Silverstonessa 17.6.2012
  3. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013
  4. Kallio avasi kautensa 10. sijalla Qatarissa 10.4.2012
  5. Kalliolla vaiherikas kilpailu Jerezin sateessa 7.4.2011