/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_2_2011

Espanjan Jerezin radalla varsin kilpailukykyiseen vauhtiin viikonlopun harjoituksissa noussut Mika Kallio koki odottamattomia vaikeuksia, kun Moto2-luokan toinen MM-osakilpailu ajettiin sunnuntaina sadekelillä.

Kallio starttasi kisaan 14. ruudusta ja Marc VDS -tallissa ajava valkeakoskelainen nousi alkukierroksilla parhaimmillaan sijalle 11. Sen jälkeen rengasongelma ja kolari pudottivat sijoituksen lopulta 17:nneksi.

Moto2-luokan kisan voittoon ajoi Italian Andrea Iannone, jolle Kallio jäi 47 sekuntia.

– Tilanne oli vaikea, kun kisapäivä aukeni sateisena. Pyörien säätäminen oli pientä arpapeliä, kun koko viikonlopun ajan olimme päässeet ajamaan kuivalla radalla. Ongelma oli tietysti sama kaikille, Kallio totesi.

– Kisan alku näytti kohtuullisen hyvältä ja pääsin nousemaan kympin kärjen taisteluun. Mutta noin kuuden kierroksen jälkeen pito hävisi melko totaalisesti renkaista. Sen jälkeen sai keskittyä lähinnä pystyssä pysymiseen.

– Jokunen MM-piste olisi silti ollut tarjolla, mutta muutama kierros ennen maalia kilpakumppani törmäsi takaa renkaaseen ja pakoputkeen. Siinä tilanteessa kaatuminen oli enemmän kuin lähellä.

– Osuman seurauksena pakoputki meni lyttyyn ja se vaikutti moottorin tehoon Menetin sen vuoksi lopussa useamman sijan. Ongelmista huolimatta 10. sija jäi vajaan kuuden sekunnin päähän.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio paransi Valencian sateessa sijoitustaan reilusti 11.11.2012
  2. Kallio alkukauden parhaaseensa Le Mansin sateessa 20.5.2012
  3. Rataennätyksen tehnyt Mika Kallio liekeissä Jerezin testijaksolla 21.2.2014
  4. Kalliolla väkevä nousu Mugellon kisassa 16.7.2012
  5. Kalliolla hurja nousu Malesian Sepangin sadekisassa 22.10.2012