/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_testit_2014

Mika Kallio oli huippuvireessä torstaina päättyneellä Jerezin kolmipäiväisellä testijaksolla.

13. kauttaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa ja neljättä kauttaan Moto2-luokassa aloitteleva Kallio ajoi testeissä Moto2-luokan kovimman kierrosajan 1.42,169, joka oli samalla nopein Jerezin radalla ikinä ajettu Moto2-luokan kierrosaika.

– Mahtava fiilis. Ajoaika jäi tosin tänään vähän lyhyeksi, kun radalla oli sumua ja kosteaa puoleen päivään saakka, mutta onneksi ehdimme kuitenkin testaamaan ne olennaisimmat asiat ja ajamaan kisasimulaation suunnitelmiemme mukaisesti, Kallio iloitsi.

– Nopein kierrosaika tuli sitten viimeisen setin lopulla, kisasimulaation jälkeen, jolloin ajoimme aika-ajosimulaation. Viime vuonnahan minulla oli ongelmana, etten saanut yhdelle kierrokselle kunnon rypistystä, mutta nyt ei näyttänyt olevan sellaista ongelmaa, 31-vuotias Kallio jatkoi.

– Myös kisasimulaatio sujui ongelmitta. Kierrosajat pysyivät koko ajan puolen sekunnin sisässä, joten vauhti pysyi koko ajan hyvällä tasolla renkaiden kulumisesta huolimatta.

Kallion kellottama kierrosaika 1.42,169 oli 0,064 sekuntia kovempi kuin toiseksi nopeimman kierrosajan ajaneen tallikaverinsa, espanjalaisen Esteve ”Tito” Rabatin. Belgialaisen Marc VDS -tallin kuljettajakaksikkoa voikin siis syystä tituleerata kauden kovimmiksi ennakkosuosikeiksi.

MotoGP-kausi starttaa 23. maaliskuuta Qatarin Losailissa ajettavalla iltakisalla. Ennen kisakauden alkua Kalliolla on kuitenkin vielä edessään yksi testijakso, joka ajetaan Australian Phillip Islandilla 3.-5. maaliskuuta.

– Australian testit ovat enemmänkin rengasvalmistaja Dunlopin testit, sillä viime vuonna Australian osakilpailussa kärsittiin pahoista rengasongelmista. Nyt tarkoituksena onkin ajaa lähinnä kisasimulaatioita eli pitkiä vetoja eri rengasseoksilla ja testata, onko renkaiden kanssa vielä samanlaisia probleemia. Hieno homma, että rengasvalmistaja valitsi juuri meidät testeihinsä, sillä Australiassa ei olisi muutoin tullut testattua lainkaan.

Ennen suuntaamistaan Australiaan Kallio aikoo kuitenkin vielä piipahtaa Suomessa, jossa järjestetään tulevana lauantaina jääradan SM-sarjan avausosakilpailu Mäntsälän Kilpijärven jäällä.

– Tarkoitus olisi ajaa siellä. Jääratatreeniä minulla ei ole kauheasti alla, sillä en ole ehtinyt juurikaan olla Suomessa, mutta kisassa on pakko ajaa, kun Marc VDS:n porukka tulee sitä Suomeen saakka ihmettelemään, useita jääratamestaruuksia omaava Kallio naurahti.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  2. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  3. Kallio muutti ajotyyliään Moto2-testijaksolla 15.11.2010
  4. Kallio päätti Jerezin testit kärkiryhmässä 22.3.2012
  5. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013