/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_jerez_2014

Moto2-kauden neljäs MM-osakilpailu Espanjan Jerezissä päättyi railakkaisiin suomalaisjuhliin. Paalupaikalta kisaan startannut Mika Kallio piti kisaa otteessaan lähdöstä maaliin koko 26 kierroksen ajan ja tuuletti ruutulipulla uransa 14:ttä MM-voittoa.

Voitto heltisi 31-vuotiaalle Marc VDS -tallin suomalaiskuljettajalle 2,434 sekunnin erolla sveitsiläiseen Dominique Aegerteriin.

– Ehdottomasti toivottu tulos ja vielä espanjalaisyleisön edessä, Kallio riemuitsi.

– Kisa meni juuri niin kuin suunnittelimme. Tiesimme, että olemme vahvoja ensimmäisillä kierroksilla, kun renkaat ovat vielä tuoreet ja pito hyvä ja tarkoituksena olikin repäistä kaulaa heti alussa.

– Viiden kierroksen jälkeen ero oli kasvanut yli sekuntiin ja pystyin jo ajamaan tilannetta seuraten. Koko ajan piti kuitenkin mennä limiitillä, eikä ollut varaa paljon hengähdellä, kun näin näyttötaululta, että kilpakumppanit ovat ihan kintereillä.

– Siinä mielessä kisa ei siis ollut helppo, vaikka se helpolta saattoi näyttääkin. Yksin ajaminen on kuitenkin aina paljon vaikeampaa kuin ryhmässä ajo, kun samaan aikaan pitää ajaa limiitillä ja koittaa vielä pitää keskittyminen kasassa, täysin virheettä ajanut voittaja tuumi.

Voitto oli 13. MM-kauttaan ajavan Kallion MM-uran 14:s ja Moto2-luokan toinen. Edellisen voittonsa Kallio ajoi viime vuonna Tsekin Brnossa.

Kallio vankisti voittonsa myötä asemaansa MM-taistelussa. Toista sijaa MM-pisteissä edelleen pitävä Kallio kavensi eroa tallikaveriinsa Esteve ”Tito” Rabatiin ja on nyt enää 16 pisteen päässä Rabatista, jolla on koossa 83 MM-pistettä. Kalliolla pisteitä on plakkarissa 67.

MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Ranskan Le Mansissa. Sitä ennen Marc VDS käy kuitenkin vielä suorittamassa kahden päivän testijakson Espanjan Almeriassa. Testit ajoittuvat ensi tiistaihin ja keskiviikkoon.

Aiheeseen liittyen

  1. Sadekeli typisti Mika Kallion testijaksoa Jerezissä 29.11.2010
  2. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  3. Kallio seitsemäs Jerezissä 30.4.2012
  4. Mika Kallion kisa päättyi kaatumiseen 5.5.2013
  5. Rataennätyksen tehnyt Mika Kallio liekeissä Jerezin testijaksolla 21.2.2014