/ @ Moottoriurheilu

Mika Kallio Moto2 2010

Moto2-luokan tallit ja kuljettajat eivät saaneet ajettua vuoden viimeistä testijaksoa suunnitelmien mukaan, koska epävakainen keli typisti kolmen päivän testijaksoa Espanjan Jerezissä.

Mika Kalliolla oli vasta kahden testipäivän kokemus uudesta pyörästään, kun hän saapui Jerezin radalle. Keskiviikkona ja perjantaina kuljettajat eivät juuri rataa kiertäneet sadekelillä.

– Ensimmäisenä päivänä ajoin muutamia kierroksia sadekelin renkailla ja säädöillä. Ongelmana oli se, että rata ei ollut riittävän märkä, joten testaamisesta ei ollut hyötyä edes sadekelin treeniä ajatellen, Kallio summasi.

– Torstaina pääsin ajamaan reilut 60 kierrosta kuivalla radalla ilman ongelmia. Marc VDS-tallin pyörä tuntui hyvältä tällä radalla. Tuntuma pyörään ja renkaisiin oli ehdottomasti parempi kuin Ducatin MotoGP-pyörällä.

Perjantain päätöspäivää varten Kallion Moto2-pyörän säätöjä muutettiin siihen suuntaan, jota suurin osa Suterin rungolla ajavista kuskeista oli käyttänyt kuluneella kaudella.

– En ehtinyt käyttää niitä kisasäätöjä kuin muutaman kierroksen ajan ennen sateen alkamista. Pyörää piti viedä aggressiivisemmalla tyylillä, että sitä saatiin nopeammaksi.

– Harmillista tietysti, että heikko keli pilasi kaksi testipäivää. Onhan se tähän aikaan vuodesta riskinä, että sää on täälläkin epävakaista. Nyt edessä on MM-sarjan kahden kuukauden testikieltojakso. Varmasti se voi olla kelien suhteen samanlaista arpapeliä, kun helmikuun alussa testaaminen Espanjassa jatkuu, Kallio päätti.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  2. Mika Kallion kisa päättyi kaatumiseen 5.5.2013
  3. Kallion valmistautuminen Moto2-kauteen jatkuu Portugalissa 15.2.2011
  4. Mika Kallio ennakoi hyvää kilpailukykyä 1.6.2012
  5. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013