/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_le_mans_4_2013

Moto2-kauden aikana jo kertaalleen palkintopallille kivunnut Mika Kallio palasi jälleen podiumille kakkossijansa myötä kauden neljännessä MM-osakilpailussa Ranskan Le Mansin radalla.

Kymmenennestä ruudusta loistavan startin ottanut Kallio nousi heti ensimmäisellä kierroksella kärkiryhmän mukaan ja pystyi ajamaan kärkiryhmässä koko kilpailun ajan, vaikka kilpailu jouduttiinkin ajamaan vaikeissa olosuhteissa osin märällä radalla. Tämä näkyi myös kaatumisten määrässä.

– Startti meni nappiin ja onnistuin nousemaan heti ensimmäisellä kierroksella pari pykälää. Kisavauhtini oli hyvää ja ajoin pitkään neljäntenä, tarkoituksena kiristää vauhtia loppua kohden.

– Suunnitelmani toimi, ehdin jo nousta toiseksi ja ajaa hieman kärkipaikalla ajanutta tallikaveriani kiinni, kunnes alkoi taas sataa. Sitten kilpailu keskeytettiin, onneksi, sillä sateen liukastamalla radalla oli jo vaikea ajaa ja meinasin itsekin mennä kertaalleen nurin.

Kaksi kierrosta ennen maalia keskeytetyn kilpailun voittoon ajoi Kallion brittiläinen tallikaveri Scott Redding. Koska Kallio ylitti maalilinjan toisena, otti belgialainen Marc VDS -talli samalla kilpailusta historiansa ensimmäisen kaksoisvoiton.

Kallio nousi Le Mansin podiumsijoituksen myötä Moto2-luokan MM-pisteissä kolmanneksi. Kärkipaikkaa pitää Kallion tallikaveri Redding, josta Kallio on jäänyt 29 pistettä. Kiilaa Marc VDS -kaksikon väliin lyö Espanjan Esteve Rabat, joka on MM-pisteissä tällä hetkellä toisena.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Italian Mugellossa. 2. kesäkuuta ajettavan osakilpailun rata lukeutuu Kallion suosikkiratoihin.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio taisteli toiseksi Saksan GP-kilpailussa 9.7.2012
  2. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  3. Mika Kallio taisteli itsensä podiumille 22.4.2013
  4. Mika Kalliolla hurja nousu mugellon kisassa 2.6.2013
  5. Kallio jatkoi voittoputkeaan Le Mansissa 18.5.2014