/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_lemans_2014

Voitto takataskussaan kauden viidenteen osakilpailuun lähtenyt Mika Kallio jatkoi upeita esityksiään Ranskan Le Mansissa ja tuuletti toista peräkkäistä voittoaan runsaslukuisen ranskalaisyleisön edessä.

Voitto oli 31-vuotiaan Kallion pitkän uran 15:s ja Moto2-luokan kolmas. Edellisen voittonsa Kallio ajoi kaksi viikkoa sitten Espanjan Jerezissä. Nyt Le Mansin Bugatti-radalla voitto irtosi selkeän 1,015 sekunnin turvin italialaiseen Simone Corsiin.

– Mahtava fiilis, Marc VDS -tallin suomalaiskuljettaja tuuletti.

– Aavistelin jo aika-ajon jälkeen, että kisa tulee onnistumaan hyvin, kun löysimme paremman suunnan pyörän säätöjen suhteen. Tiesin, että jos lähtö onnistuu normaalisti, niin pystyn kiristämään kärkeen, neljännestä ruudusta kisaan startannut Kallio summasi.

– Startti onnistuikin hyvin ja nousin kärkeen, mutta en saanut kiskaistua riittävää rakoa heti alkuvaiheessa. Pian Corsi painoi ohi, mutta päätin, että pysyn rauhallisena, enkä ala hötkyilemään. Ajattelin, että ajan Corsin perässä kakkospaikalla renkaita säästellen ja katson, mitä tapahtuu.

– Kun kisaa oli jäljellä suunnilleen kahdeksan kierrosta, huomasin, että Corsin kierrosajat alkavat tippua. Päätin yrittää ohitusta ja löysin sen ohituspaikan, jossa pääsin kuittaamaan.

– Sen jälkeen puristin sen minkä pystyin, jotta saisin edes vähän rakoa takana tuleviin. Kun eroa oli noin sekunnin verran, pystyin jo ajamaan omaa ajoa, mutta ei siinäkään paljoa himmailemaan pystynyt, kun kaverit olivat ihan perässä kiinni. Se helpotti, ettei tarvinnut pahemmin peitellä, mutta koko ajan sai silti painaa sata lasissa.

Kallion selkeä voitto oli myös siinä mielessä historiallinen, ettei suomalaispilotti ole vielä kertaakaan 13-vuotisen uransa aikana ottanut kahta voittoa peräkkäin.

– Oli hienoa, että toisen peräkkäisen voiton myötä sain myös vähän painetta tallikaverin suuntaan, kun ero MM-pisteissä kaventui jo seitsemään pisteeseen.

Kallion tallikaveri Esteve ”Tito” Rabat johtaa Moto2-luokan MM-taistoa 99 pisteen potilla. Kallio on kuitenkin aivan espanjalaisen kannassa kiinni 92 pisteellään, kun kautta on jäljellä 13 MM-osakilpailua.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Italian Mugellossa.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  2. Vesa Kallio jatkoi SM-sarjan hallintaa Alastarolla 17.6.2013
  3. Voiton täpärästi missannut Kallio pettyi kakkossijaansa 13.7.2014
  4. Kallio neljäs Misanossa kovan taistelun jälkeen 16.9.2012
  5. Kallio ajoi sijalle 10 Silverstonessa 17.6.2012