/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_6_2012

Kauden kuudes ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailu toi Mika Kalliolle jälleen Top10 -sijoituksen Englannin Silverstonen tasaisesta Moto2-luokan kisasta.

Tällä kertaa lähtökohdat kisaan olivat heikot Kallion osalta, kun valkeakoskelaisen oli kärsinyt pyöränsä teknisestä ongelmasta ja hän jäi lauantaina 18. lähtöruutuun.

Kisa-aamuna saatiin vahvistus iskarivalmistaja Öhlinsin puolelta, että Kallion pyörän osissa oli valmistusvirhe:

– Reilun 10 vuoden MM-kilpaurallani olin ennen tätä kautta törmännyt vastaavaan ongelmaan vain kerran, mutta nyt sama virhe osui kohdalleni jo toisen kerran tällä kaudella, Kallio ihmetteli.

– Sunnuntaiaamun warm-upissa ajoin 1,3 sekuntia kovempaa kuin lauantain aika-ajossa. Kisassa olin jopa 2 sekuntia nopeampi, joten melko paljon tuo valmistusvirhe verotti lähtöpaikkaani.

Onnistuneet alkukierrokset

Kallio nousi seitsemän sijaa heti ensimmäisellä kierroksella ja ryhtyi ajamaan kilpailukykyisiä kierrosaikoja.

– Muutaman kierroksen jälkeen takarenkaan pito heikkeni ensin hieman ja sen jälkeen tuli suurempi pudotus. Kierrosaikani laskivat sekunnilla enkä sen jälkeen pystynyt haastamaan edellä ajaneita.

– Vastaava pito-ongelma sattui edellisessäkin kisassa. Tämä kenties joutuu siitä, että olen ajanut lyhyemmällä akselivälillä verrattuna muihin Kalex-rungolla ajaviin kilpakumppaneihin.

– Viimeisellä kierroksella onnistuin tekemään yhden ohituksen ja nousin sijalle 10, Kallio päätti.

Kallio oli maalissa 20 sekuntia voittajaa hitaampi. Hän säilytti kuudennen sijan MM-pisteissä. Kallion lisäksi vain yksi kuljettaja on yltänyt kympin kärkeen kaikissa alkukauden kilpailuissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio ajoi Italiassa kaksi Superbike-voittoa 25.9.2013
  2. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  3. Kallio ajoi MotoGP-protolla onnistuneet testit 16.8.2011
  4. Kallio 8:s Barcelonassa pito-ongelmista huolimatta 6.6.2011
  5. Voiton täpärästi missannut Kallio pettyi kakkossijaansa 13.7.2014