/ @ Moottoriurheilu

Mika Kallio Superbike

Keikkatyöläisenä Italian mestaruussarjan Superbike-luokassa debytoineen Mika Kallion viikonloppu sai sunnuntaina loisteliaan päätöksen, kun Kallio, 30, kiisi voittoon myös viikonlopun toisessa kisalähdössä.

Kallion voitto sunnuntain kisassa oli vielä ylivoimaisempi kuin lauantaina. Voittomarginaaliksi Argentiinan Leandro Mercadoa kohtaan merkittiin sunnuntaina lähes kahdeksan sekuntia, kun lauantain kisan voitto kaksinkertaiseen maailmanmestariin Manuel Poggialiin nähden irtosi reilun neljän sekunnin marginaalilla.

– Lähtö onnistui hyvin ja sain jo heti parin ensimmäisen kierroksen aikana puristettua kaulaa muihin. Vaikka kierrosaika ja rataennätys paranivatkin vielä eiliseen nähden, oli tänään kuitenkin vaikeampi ajaa niitä hyviä kierrosaikoja. Keli lämpeni eiliseen nähden aika paljon ja pito oli tänään selkeästi heikompi, Kallio kertoi.

– Muuten kisa meni kyllä tosi hienosti, aika lailla samalla kaavalla kuin eilinenkin kisa. Mitään suurempia virheitä ei päässyt syntymään ja alun puristuksen jälkeen tarkoituksena olikin vain ajaa varmalla ajolla maaliin.

Jos viikonloppu paalupaikkoineen ja tuplavoittoineen oli täydellinen Kalliolle, oli se vielä täydellisempi Kalliota viikonlopun kisoissa ajattaneelle ranskalaiselle Team Theventille. Tiimi juhli Mugellossa kahta ensimmäistä voittoaan Italian mestaruussarjassa, samoin kuin rengasvalmistaja Michelin, jonka rengastestejä Kallio Mugellossa suoritti.

– Viikonlopun päätarkoitus oli siis suorittaa rengastestejä Michelinille ja olihan se aivan mahtava juttu, että kaikki meni näin nappiin. Sekä tiimin että Michelinin porukat vaikuttivat erittäin tyytyväisiltä ja Michelinillä olivat myös todella tyytyväisiä renkaista saamaansa palautteeseen. Se on tietysti tärkeintä. Tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuun, omalle vakityömaalleen MM-sarjan Moto2-luokkaan ensi viikonloppuna Espanjan Aragonissa palaava Kallio päätti.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  2. Kallio ajoi sijalle 10 Silverstonessa 17.6.2012
  3. Kallio jatkoi voittoputkeaan Le Mansissa 18.5.2014
  4. Kallio uuden MotoGP-pyörän testeissä Mugellossa 15.6.2011
  5. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013