/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_4_2011

Espanjan Barcelonassa ajettu ratamoottoripyöräilyn viides MM-osakilpailu sujui koko kisaviikonlopun ajan Mika Kallion osalta kärkiryhmän vauhdissa, joten hänen Moto2-pyörän säätöihin löytyi selkeästi parempi suunta alkukauden tasoon verrattuna.

Valkeakoskelainen starttasi seitsemännestä lähtöruudusta ja käväisi ensimmäisten mutkien jälkeen parhaimmillaan neljäntenä. Kilpailun aikana Kallio kärsi odottamattomasta ongelmasta, kun radan heikentyneen pidon vuoksi lauantaina löydetyt säädöt eivät toimineetkaan kisassa.

Positiivista oli se, että Kallio pysyi lähellä kärkeä ongelmista huolimatta. Hän ylitti maalilinjan kahdeksantena 13,4 sekuntia voittoon ajanutta saksalaista Stefan Bradlia myöhemmin.

Viidennestä sijasta isossa ryhmässä kamppaillut Kallio jäi lopulta viisi sekuntia palkintopallin kolmannesta sijasta.

– Yön sateen jäljiltä radan pito oli merkittävästi heikompi kuin lauantaina. Rata ehti suunnilleen kuivua ennen kisan alkua, mutta pito oli heikko ja kierrosajat putosivat kaikilla, Kallio vertaili.

– Uudet säädöt eivät toimineet ja olin mutkissa aikamoisissa vaikeuksissa. Pyörän kääntyvyys oli heikko, joten pyörä oli liian kauan kallellaan. Mutkien ulostuloissa jäin aina edellä meneville 10 metriä, kun kunnon pitoa ei ollut.

– Tämän ongelman takia ei ollut mahdollisuutta päästä jarrutuspaikoissa niin lähelle, että olisin pystynyt yrittämään edellä ajaneiden ohituksia.

– Vaikka kisa oli vaikea, oli tämä meiltä iso harppaus eteenpäin. Nyt pyörän perussäädöt ovat siinä suunnassa, joka tyydyttää kuskia.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio alkukauden parhaaseensa Le Mansin sateessa 20.5.2012
  2. Takarenkaan pito-ongelmasta kärsinyt Kallio jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle 15.7.2013
  3. Kallio ajoi sijalle 10 Silverstonessa 17.6.2012
  4. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  5. Kallio jäi pisteittä Motegin erikoisessa kisassa 14.10.2012