/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_13_2012

Mika Kallion osalta Japanin Motegin kisaviikonloppu kulki epäonnisissa merkeissä. Lauantaina kilpakumppani Marc Marquezin kolhima Kallio kärsi myöhemmin teknisistä ongelmista, ja vielä sunnuntain kisapäivänäkin hän koki ongelmia kytkimen ja vaihdelaatikon toiminnan kanssa.

Moto2-kilpailun ensimmäinen kierros sujui hämmästyttävän hyvin Kalliolta, joka nousi 15. lähtöruudusta sijalle seitsemän. Kisan puolivälissä Marc VDS-tallin suomalaiskuski joutui antamaan tuolta sijalta kaksi pykälää periksi.

Menoa hidasti tekninen ongelma, jonka vuoksi vaihteet eivät menneet jarrutuksissa kunnolla päälle.

– Pienemmälle vaihtamisen kanssa oli ongelmia. Radan takaosan shikaanissa tuli ohjelmaa, kun väärä vaihde jäi päälle. Ennen kun sain oikean vaihteen sisään, pyörä alkoi vatkata, kun eturengas lukkiutui hetkeksi. Siinä tilanteessa oli pakko hellittää jarrusta ja ottaa pyörä hallintaan, mutta ajolinja meni pitkäksi, Kallio tuskaili.

Valkeakoskelainen menetti paljon aikaa ajaessaan lenkin radan turva-alueen hiekalla, josta hän palasi radalle sijalle 20. Kisan lopulla hän nousi hieman, mutta 17. sija jätti miehen MM-pistesijojen ulkopuolelle. Kallio ylitti maalilinjan 40 sekuntia voittajan takana ja vajaan sekunnin päässä viimeisestä pistesijasta.

– Vaikka sain edellä ajanutta ryhmää kisan loppuosalla kiinni, tuntui takarenkaan pito melko heikolta. Tämä rikkonainen viikonloppu ei antanut vastausta uuden Kalexin rungon toiminnasta, joten asia on edelleen pieni kysymysmerkki. Harkitsemme nyt vakavasti vaihtoa takaisin tämänvuotiseen runkoversioon, Kallio kertoi.

Kallio säilytti kuudennen sijansa MM-pisteissä, kun seitsemäntenä oleva Bradley Smith keskeytti. Toinen peräkkäinen pisteetön kisa vaikutti siihen, että Kallio putosi turhan kauaksi edellä olevasta kolmikosta, joka taistelee kauden kolmessa viimeisessä kisassa MM-pronssista.

MM-sarja jatkuu jo ensi viikonvaihteessa Malesian Sepangin radalla.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio neljäs Indianapolisin GP-kisassa 22.8.2012
  2. Kallio esitti komean nousun Estorilin kisassa 7.5.2012
  3. Kallio nousi podiumille dramaattisessa Assenin kisassa 29.6.2014
  4. Mika Kalliolla rengasongelma Qatarin kisassa 22.3.2011
  5. Kallio 8:s Barcelonassa pito-ongelmista huolimatta 6.6.2011