/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_assen_2014

Mika Kallio nousi upeasti palkintopallille ratamoottoripyöräilyn MM-kauden kahdeksannessa osakilpailussa Hollannin Assenissa lauantaina.

Kallio oli dramaattisessa ja vaihtelevassa sadesäässä ajetun osakilpailun kolmas.

– Kisassa olisi voinut olla eväitä parempaankin, ellen olisi ajanut ensimmäisellä kierroksella leveäksi ja nurmikolle. Kaatuminen oli tilanteessa enemmän kuin lähellä ja tipahdin saman tien kympin sakin ulkopuolelle, kolmantena tuolloin ajanut Kallio harmitteli.

– Alussa, ensimmäisen kymmenen kierroksen aikana ajaminen ei tuntunut yhtään hyvältä. Satoi vettä, enkä saanut takarenkaalle pitoa. Pyörä ei myöskään tuntunut säätöjen osalta hyvältä.

– Sitten kun rata alkoi pikku hiljaa kuivua ja radalle tuli kuiva linja, kierrosaikani alkoi hiljalleen parantua ja sain ajettua kärkeä kiinni yksi kerrallaan.

– Rata oli kuitenkin osin edelleen ihan märkä, joten helppoa se ei ollut, kolmantena maalilinjan leikannut Marc VDS -tallin suomalaispilotti totesi.

Kisan voittoon ajoi sadekelin spesialistina tunnettu australialainen Anthony West, jolle voitto oli uran toinen. Toisena ruutulipulle ajoi espanjalainen tulokaskuski Maverick Vinales. Kallio ajoi maaliin 0,743 sekuntia voittajan jälkeen.

– Renkaat alkoivat olla kisan loppupuolella jo aika muussina, joten itselläni ei ollut enää minkäänlaisia ”tsäänssejä” haastaa edellä ajaneita. Koko ajan mentiin ihan älyttömällä riskillä, kaatumista varoen.

– Tulokseen olen kuitenkin tosi tyytyväinen, oli hyvä juttu, että pääsin maaliin, sillä kisa jäi tänään monelta kesken. Kyllä ne 16 pistettä tulivat tarpeeseen, varsinkin, kun sarjaa johtava tallikaveri Esteve Rabat jäi tänään taakse ja ero kaventui kahdeksalla pisteellä 26 pisteeseen, MM-kakkospaikkaansa vankistanut Kallio tuumi.

– Vaikka jäihän se vähän kaivertamaan, että ilman ensimmäisen kierroksen hässäkkää olisin luultavasti ajanut kisan voittoon.

Moto2-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Saksan Sachsenringilla.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio neljäs Indianapolisin GP-kisassa 22.8.2012
  2. Kallio palasi podiumille Valenciassa 6.11.2011
  3. Mika Kallio taisteli itsensä podiumille 22.4.2013
  4. Kallio jäi pisteittä Motegin erikoisessa kisassa 14.10.2012
  5. Kallio esitti komean nousun Estorilin kisassa 7.5.2012