/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_3_2012

Portugalin Estorilissa ajettiin tiukka Moto2-luokan kilpailu, jonka aikana Mika Kallio suoritti onnistuneen nousun tuloslistalla. Aika-ajossa ruutuun 17. jäänyt Kallio kipusi kisassa yhdeksänneksi.

Kallion ero voittoon ajaneeseen Marc Marqueziin oli 21,581 sekuntia, mutta kuudes sija jäi tiukassa ryhmässä vain 0,4 sekunnin päähän.

Jo sunnuntaiaamun warm-up lupaili parempaa, kun Kallio ajoi lämmittelyssä viidenneksi. Se aika oli pari kymmenystä nopeampi kuin valkeakoskelaisen noteeraus aika-ajossa, joka kertoi kohentuneista pyörän säädöistä.

Startti ja ensimmäiset mutkat sujuivat Kalliolta mainiosti ja hän nousi nopeaan tahtiin kuusi sijaa. Neljännellä kierroksella Marc VDS-tallin suomalaiskuski ajoi porukan nopeimman ajan ja nousi yhdeksänneksi.

– Pyörää saatiin sentään vähän paremmaksi kisapäivälle ja pystyin nousemaan ja pitämään hyvää vauhtia kisan alussa. Kovaa vääntöä oli koko ajan kakkosryhmän kanssa. Yhtään kovempaa en olisi tänään päässyt, Kallio myönsi.

– Kuudes sija olisi ollut kovasti tyydyttävä sijoitus tästä viikonlopusta, mutta siihen en aivan lopussa yltänyt. Pientä ongelmaa oli pyörän kanssa läpi viikonlopun.

– Jossain kohdin rataa olin vahvempi ja jossain heikompi samassa ryhmässä ajaneiden kanssa. Täydellä bensakuormalla ajettavuus oli ookoo, mutta painon keventyessä kaulan tärinä oli jälleen ongelmana kisan lopulla.

– Sama vaiva on ollut murheena alkukauden ajan. Ensi viikolla on ohjelmassa meidän tallin oma testijakso, jossa toivottavasti löydämme ongelmaan ratkaisuja, seitsemäntenä MM-pisteissä oleva Kallio päätti.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio jäi pisteittä Motegin erikoisessa kisassa 14.10.2012
  2. Kallio nousi podiumille dramaattisessa Assenin kisassa 29.6.2014
  3. Kallio neljäs Indianapolisin GP-kisassa 22.8.2012
  4. Mika Kalliolla rengasongelma Qatarin kisassa 22.3.2011
  5. Kallio neljäs Misanossa kovan taistelun jälkeen 16.9.2012