/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_10_2012

Yhdysvaltojen Indianapolisin radalla käynnistyi ratamoottoripyöräilykauden syyskausi. Mika Kallio saavutti kauden 10/17 MM-osakilpailusta Moto2-luokan neljännen sijan. Se oli valkeakoskelaiselle kauden toiseksi paras sijoitus.

Kahdeksannesta lähtöruudusta startannut Kallio nousi heti alussa kuuden kuljettajan kärkiryhmään, jonka jälkeen hän ajoi suunnitelmansa mukaan tasaisesti ja renkaita säästellen.

Muutaman kierroksen jälkeen MM-sarjan kärkimies Marc Marquez onnistui karkaamaan ryhmästä. Sen jälkeen kaksi muutakin kuljettajaa pääsi ryhmästä karkuteille.

– Ajoin siinä vaiheessa viidentenä ja huomasin neljäntenä ajaneen Andrea Iannonen jäävän edellä ajaneista. Italialaisen pyörä kulki suorilla hyvin ja hän jarrutti erittäin myöhään. Vasta useamman yrityksen jälkeen pääsin hänestä ohi. Siinä suttaantui sen verran aikaa, että mahdollisuudet podiumille menivät, Kallio summasi.

– Siitä huolimatta voin olla tulokseen ja ajamiseeni tyytyväinen. Kisan toisella puoliskolla sain taistella sijoituksestani tutun kilpakumppanin Thomas Luthin kanssa. Viimeisillä kierroksilla olin häntä vahvempi, joten neljäs sija oli alkukierrosten tapahtumien jälkeen maksimisuoritus.

– Tällä radalla ei ollut sitä vanhaa ongelmaa keulan tärinän kanssa, kun otimme käyttöömme viime vuoden mallisen kytkimen. Asian laita varmistuu vasta seuraavassa Brnon kisassa, joka on perinteinen ja nopea rata. Toivottavasti kytkimen mallin vaihtaminen auttoi, ja tärinää ei esiintyisi tulevissa kisoissa.

– Indianapolisin rata on harvalle kuskille mieluinen. Tämä on sellainen rata, että en mielelläni täällä montaa kierrosta ajaisi. Pääasia oli tietenkin se, että kilpailukyky oli varsin hyvällä tasolla, Kallio päätti.

Mika Kallio jäi lopulta voittajalle 15,5 sekuntia ja hän jatkaa MM-pisteissä kuudentena. Seuraava osakilpailu koittaa jo tulevana viikonloppuna Tsekin Brnon radalla.

Aiheeseen liittyen

  1. Kalliolla rivakka nousu pisteille Brnon kisassa 16.8.2011
  2. Kallio jäi pisteittä Motegin erikoisessa kisassa 14.10.2012
  3. Kallio neljäs Misanossa kovan taistelun jälkeen 16.9.2012
  4. Kallio nousi podiumille dramaattisessa Assenin kisassa 29.6.2014
  5. Kallio esitti komean nousun Estorilin kisassa 7.5.2012