/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_10_2011

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion kilpailukausi Moto2-luokassa päättyi sunnuntaina Espanjan Valenciassa komeasti, kun valkeakoskelainen sijoittui varsin haastavissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa toiseksi.

Sijoitus oli Kalliolle kauden paras ja hän palasi palkintopallille kolmen vuoden tauon jälkeen. Kyseessä oli hänen uransa 34. palkintopallisijoitus MM-tasolla.

– Hyvin sujuneiden harjoitusten ja aika-ajon jälkeen asetin tavoitteeni podiumille. Kisa oli olosuhteiden vuoksi koko kauden haastavin, joten onnistuminen maistuu makealta, Kallio kertoi tyytyväisenä.

Valenciassa voittoon ajoi paalupaikalta startannut Michele Pirro. Italialaiskuski oli Kalliota 6,150 sekuntia nopeampi. Kolmanneksi ajoi Sveitsin Domi Aegerter, joka jäi Kalliolle reilut 0,2 sekuntia.

Marc VDS-tallin suomalaiskuski starttasi kilpailuun kolmannesta ruudusta, mutta nousi heti kilpailun alkukierroksilla toiseksi. Sen jälkeen hänen sijoituksensa vaihtelivat kisan edetessä 2-5 välillä.

– Koko kisan ajan ripotteli vettä, mutta kaikki lähtivät kisaan kuivan kelin renkailla ja säädöillä. Se oli melkoista arpapeliä, kun pito ja sateen määrä vaihtelivat, Kallio huokaili.

– Kisan toisella puoliskolla ajoin kolmantena ja pyrin pitämään eron toisena ajaneeseen kuskiin pienenä. Päätin jättää siinä vaiheessa suuremmat riskit ottamatta.

Pian Kallio huomasi varikon näyttötauluista, että takana tullut kilpakumppani alkoi saavuttaa. Siinä tilanteessa oli riskinoton paikka:

– Päätin lisätä vauhtia, vaikka kaatumisen riski lisääntyi. Nousin toiseksi ja aloin saavuttaa kärjessä ajanutta kuskia.

– Viitisen kierrosta ennen maalia vettä alkoi vihmoa reilusti. Sen jälkeen kierrosaikani putosivat sekuntikaupalla ja voiton tavoittelu sai jäädä, kun oli täysi työ selvitä pystyssä maaliin. Aloin varmistelemaan kakkossijaa, jota sainkin puolustaa viimeisellä kierroksella tosissani.

– Tämä oli hieno päätös kaudelle ja kyseessä oli myös tallimme ensimmäinen palkintosija tälle vuodelle. Nyt jatkuvat ensi kauden sopimusneuvottelut, jotka saadaan päätökseen aivan lähiaikoina, Kallio päätti.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio taisteli itsensä podiumille 22.4.2013
  2. Kallio nousi podiumille dramaattisessa Assenin kisassa 29.6.2014
  3. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  4. Kallio taisteli toiseksi Saksan GP-kilpailussa 9.7.2012
  5. Kallio seitsemäs Jerezissä 30.4.2012