/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_Sachsenring_2014

Kakkosruudusta kauden yhdeksänteen Moto2-luokan MM-osakilpailuun startannut Mika Kallio koki kisassa harmittavan samanlaisen kohtalon kuin aika-ajossa, kun paalupaikalta kisaan startannut Dominique Aegerter nappasi johtopaikan Kallion silmien edestä viimeisen kierroksen toiseksi viimeisessä mutkassa ja kiilasi Kallion edelle voittoon.

Erinomaisen startin ottanut ja jo heti kilpailun toisella kierroksella kärkeen siirtynyt Kallio dominoi 29 kierroksen mittaista kisaa lähes koko ajan, muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Sen vuoksi Kallio olikin kakkossijaansa äärimmäisen pettynyt, vaikka nousikin palkintopallille jo viidennen kerran kuluvalla kaudella.

– Harmittaa hemmetisti, etten pystynyt pitämään ykköspaikkaa ja viisi tärkeää pistettä jäi nyt saamatta, Kallio hymähti.

– Lähtö onnistui hyvin ja pääsin nousemaan heti toisella kierroksella kärkeen, kun huomasin, että itselläni on parempi kyyti kuin Aegerterilla.

– Taktiikkana oli karistaa Aegerter kannoilta, mutta siellä se roikkui persuksissa kiinni koko ajan, vaikka kuinka ajoin limiitillä koko ajan, sen suuremmin himmailematta.

– Neljä-viisi kierrosta ennen maalia Aegerter sitten pääsi ohi, mutta sen jälkeen hänen kierrosaikansa tippuivat. Iskin takaisin ja koitin saada pientä rakoa, mutta ei se vaan onnistunut. Edelleen se pystyi roikkumaan siellä perässä.

– Tiesin odottaa, että Aegerter yrittäisi vielä viime kierroksilla ratkaisua ja harmittavasti viimeisen kierroksen viimeisissä mutkissa se sitten tapahtui. Aegerter tuli alamäkisuoralla imusta sisäpuolelle rinnalle ja paineli ohi. Yritin vielä viimeisessä mutkassa ohi, mutta ei siinä ollut enää mitään tehtävissä. Voitto lipui sitten siinä.

Kallio jäi uransa ensimmäisen voiton ottaneelle Aegerterille vaivaiset 0,091 sekuntia. Sen sijaan kolmospaikalle ajanut italialainen Simone Corsi tuli maaliin vasta reilut 10 sekuntia Aegerterin ja Kallion jälkeen.

– Menimme Aegerterin kanssa kyllä tosi kovaa tänä vuonna. Kisan kokonaisaika oli yli seitsemän sekuntia parempi, kuin viime vuoden kärjellä.

Kallion onneksi miehen pahimmat kilpakumppanit, MM-sarjaa johtava Esteve Rabat ja kolmantena oleva Maverick Vinales jäivät tänään sijoille neljä ja viisi. Samalla MM-pisteissä toisena olevan Kallion ero kärkipaikkaa pitävään Rabatiin kaventui seitsemällä pisteellä 19 pisteeseen.

– Oikeastaan taistelu mestaruudesta ei kuitenkaan ole vielä edes alkanut. Tällä kauden ensimmäisellä puoliskolla nähdään, ketkä kuljettajat tulevat taistelemaan maailmanmestaruudesta ja todellinen taistelu sijoituksista alkaa vasta toisella puoliskolla.

MM-kautta on jäljellä vielä yhdeksän osakilpailua. Nyt edessä on neljän viikon kesätauko, jonka Kallio aikoo käyttää akkujensa lataamiseen. Kausi jatkuu 10. elokuuta Yhdysvalloissa Indianapolisin radalla.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio kauden avauskisan viides 8.4.2013
  2. Kallio neljäs Misanossa kovan taistelun jälkeen 16.9.2012
  3. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  4. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  5. Kallio palasi podiumille Valenciassa 6.11.2011