/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_2_2013

Eturivin kolmannesta lähtöruudusta MotoGP-kauden avausosakilpailuun startannut Mika Kallio ei aivan onnistunut tavoitteessaan ajaa kolmen parhaan joukkoon. Huonosti Qatarin kisa ei kuitenkaan Kalliolta sujunut, sillä valkeakoskelainen ylitti Losailin aavikkoradalla ajetun kisan maalilinjan viidentenä.

Moto2-uransa parhaasta lähtöruudusta kisaan lähteneen Kallion startti ei ollut paras mahdollinen ja Marc VDS -tallin pilotti putosi kisan alkupuolella pahimmillaan jopa kympin kärkiporukan ulkopuolelle. Samalla ajamisen rytmi katosi ja kilpailun kärki pääsi karkaamaan Kalliolta liian kauas.

Kallio taisteli pitkään kilpakumppaneidensa kanssa sijoista 4-10, ajaen pääosin ryhmän loppupäässä. Kisan loppupuolella Kallio sai kuitenkin tehtyä useita ohituksia ja nousi kaksi kierrosta ennen maalia neljänneksi, ohi Sveitsin Dominique Aegerterin.

Aegerter kuitenkin kuittasi paikkansa takaisin vielä kilpailun viimeisillä metreillä.

– Aegerter tuli ohi viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa ja vei neljännen sijan 23 tuhannesosan erolla. Pyöräni moottori ei kulkenut ihan kunnolla ja ohittaminen tuotti sillä vaikeuksia koko kisan ajan. Jos moottori olisi kulkenut normaalisti, niin olisin kyllä saanut pidettyä neljännen sijan, Kallio harmitteli.

– Se oli kuitenkin hyvä asia, että vaikka ajamisen rytmi katosi alun hässäkän myötä, onnistuin kuitenkin saamaan siitä vielä kiinni ja nousemaan kärkikolmikon taakse neljänneksi. Sen ylemmäksi ei olisi ollut edes mahdollista päästä, kun kärki oli siinä vaiheessa mennyt jo menojaan.

Kauden avausosakilpailun voitti Espanjan Pol Espargaro, jolle Kallio jäi 18,9 sekuntia. Toiseksi tuli Kallion brittiläinen tallikaveri Scott Redding ja kolmanneksi Japanin Takaaki Nakagami.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Teksasin Austinissa. Silloin kisojen näyttämönä toimii uusi rata, Circuit Of The Americas, josta kenelläkään Moto2-luokan kuljettajista ei ole vielä kokemusta.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  2. Voiton täpärästi missannut Kallio pettyi kakkossijaansa 13.7.2014
  3. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013
  4. Kalliolla kauden paras kisasijoitus Malesiassa 23.10.2011
  5. Kallio neljäs Misanossa kovan taistelun jälkeen 16.9.2012