/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_mugello_2013

Mika Kallio jatkoi vahvoja esityksiään MotoGP-kauden viidennessä osakilpailussa Italian Mugellossa.

13. lähtöruudusta kisaan startannut Kallio onnistui kilpailun aikana nostamaan sijoitustaan hurjat kahdeksan pykälää ja ylitti maalilinjan lopulta viidentenä.

Erittäin hyvän startin ottanut Kallio teki suurimman nousunsa jo heti kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Pitkään kärkiryhmän takana kakkosryhmässä ajanut Kallio kävi koko kilpailun ajan kovaa taistelua kilpakumppaniensa kanssa ja ryhmän kuljettajien sijoitukset vaihtelivat kierroksesta toiseen. Parhaimmillaan Kallio ajoi neljäntenä, mutta lopulta espanjalaisen Pol Espargaron loppukiri toiseksi viimeisellä kierroksella pudotti Kallion viidenneksi.

– Kärkiryhmä pääsi karkuun siinä neljännen kierroksen paikkeilla. Sen jälkeen keskityin pysymään kakkosryhmän kärjessä, sillä muuten kisa olisi ollut kauheaa vääntöä. Aika raskas ja vaikea se kisa lopulta olikin, kun sijoitukset vaihtelivat tämän tästä, koko ajan piti peitellä takana tulevia ja samaan aikaan pitää vielä kyytiä yllä. Omaa ajoa siinä ei juuri päässyt ajamaan, Kallio kertasi.

– Nelospaikan menettäminen tietysti harmittaa, sillä olin suunnitellut kuittaavani Espargaron ohituksen takaisin vielä viimeisellä kierroksella. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt ja tulin maaliin noin metri Espargaron perässä. Tärkeät pisteet tuli kuitenkin otettua ja lopputulokseen voin olla ihan tyytyväinen, sillä viikonloppu oli minulle aika vaikea.

Kilpailun voiton vei Kallion englantilainen tiimikaveri Scott Redding, jolle voitto oli toinen perättäinen. Toisena maalilinjan leikkasi Espanjan Nicolas Terol ja kolmantena Ranskan Johann Zarco.

Kallio säilytti viidennen sijansa myötä Moto2-luokan MM-pisteiden kolmannen paikan. MM-sarjaa johtaa Scott Redding 101 pisteellä. Toisena MM-pisteissä on Nicolas Terol, joka on samoissa pisteissä kolmantena olevan Kallion kanssa. Sekä Terolilla että Kalliolla on kasassa 58 pistettä.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Espanjan Barcelonassa ajettavalla Katalonian osakilpailulla.

Aiheeseen liittyen

  1. Kalliolla väkevä nousu Mugellon kisassa 16.7.2012
  2. Kalliolla rivakka nousu pisteille Brnon kisassa 16.8.2011
  3. Kalliolla hurja nousu Malesian Sepangin sadekisassa 22.10.2012
  4. Mika Kalliolla rengasongelma Qatarin kisassa 22.3.2011
  5. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013