/ @ Moottoriurheilu

Mika Kallio Moto2 2010

Viime viikonvaihteessa sopimuksen Marc VDS Racing -tallin kanssa solminut Mika Kallio pääsi tällä viikolla kahden päivän ajan testaamaan uutta Moto2-pyöräänsä.

Belgialaistalli ja Kallio päättivät testijakson torstai-iltana Espanjan Valencian radalla.

Kallio myönsi, että oli odottanut erilaista pyörää:

– Huipputehokkaan MotoGP-pyörän ajotapa ei soveltunut Moto2-kalustoon. 600-kuutioinen on kooltaan pienempi ja myös kevyempi käsitellä. En osannut odottaa, että uuden luokan nelitahtista pyörää täytyisi viedä enemmänkin 125-kuutioisen vaatimalla tyylillä.

– Ensimmäinen testipäivä ei ollut helppo. Tuli selväksi, että omaa ajotyyliä on muutettava. Toisena päivänä keulan tärinä saatiin kuriin, kun luovuin takajarrun käyttämisestä.

– Mutkaan sisään menoa piti muutenkin rauhoittaa. Jarrutus totuttua aiemmin ja siitä avattiin kaasua mahdollisimman aikaisin. Mutkissa pyöreät ajolinjat olivat nopeampia. Sekin on enemmän piikkiluokan tyylistä.

Kallio sai reilusti testikierroksia alle ja ajat laskivat jo sellaiselle tasolle, josta alettiin tehdä hienosäätöjä. Aikaero testien kärkiaikoihin kaventui sekunnin tasolle.

Marraskuun lopulla Mika Kallio ja Marc VDS-talli testaavat vielä kolmen päivän jakson Espanjassa Jerezin radalla. Sen jälkeen joulukuun alussa alkaakin MM-sarjan kahdeksan viikon testikieltojakso.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallion valmistautuminen Moto2-kauteen jatkuu Portugalissa 15.2.2011
  2. Rataennätyksen tehnyt Mika Kallio liekeissä Jerezin testijaksolla 21.2.2014
  3. Kallio ajoi MotoGP-protolla onnistuneet testit 16.8.2011
  4. Kallio alkukauden parhaaseensa Le Mansin sateessa 20.5.2012
  5. Kalliolla rivakka nousu pisteille Brnon kisassa 16.8.2011