/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_16_2012

Viidennen rivin 15. ruudusta kauden 13. MM-osakilpailuun Espanjan Aragonissa startannut Mika Kallio teki edellisen MM-osakilpailun tapaan kilpailussa hurjan nousun ja ajoi ruutulipulle kymmenen pykälää korkeammalla sijoituksella, sijalla viisi.

Palkintopallipaikkakaan ei ollut suomalaiskuljettajalta kaukana, sillä vielä kolme kierrosta ennen maalia Kallio kävi kovaa taistelua kolmospaikasta yhdessä tallikaverinsa Scott Reddingin sekä espanjalaisen Pol Espargaron kanssa.

– Lähtökohtiin nähden kisa meni tosi hyvin. Vauhti oli todella hyvällä tasolla ja kisan nopein kierrosaika oli pitkään hallussani. Täytyy olla tyytyväinen, että pääsin nousemaan edes tuonne saakka, sillä viikonloppu meni muuten pitkälti pito-ongelmien kanssa painiessa, Kallio kertoi.

– Eilisen jälkeen teimme vielä pyörään aika isoja muutoksia, muutimme pyörän balanssia hieman peräpainoisemmaksi ja takapään linkustoon erilaiset osat, jotta saimme takarenkaalle enemmän pitoa. Tietysti nämä muutokset olisi pitänyt saada tehtyä jo eiliseksi, jotta lähtökohta kisaan olisi ollut jo alkujaankin parempi, mutta hyvä, että meni nyt edes näin.

Kisan voittoon ajoi paalupaikkamies, Espanjan Nicolas Terol. Myös muut palkintosijat menivät isäntämaalle, sillä toisena ruutulipulle ajoi Kallion tuleva tallikaveri Esteve Rabat ja kolmantena Pol Espargaro. Kallion ero voittajaan oli reilut neljä sekuntia.

– Ei se palkintopallipaikkakaan kauas jäänyt, mutta siinä vaiheessa kun pääsin taistelemaan kolmospaikasta, renkaat alkoivat olemaan aika lopussa kaiken sen kovan rutistuksen jäljiltä.

Vaikka Kallio säilyttikin Moto2-luokan MM-pisteissä neljännen paikkansa, kasvoi ero pronssimitalissa kiinni olevaan Rabatiin muutamalla pisteellä. Kallion ero Rabatiin on nyt 28 pistettä, kun MM-kautta on jäljellä vielä neljä osakilpailua.

– Onhan se huono, että MM-pisteissä edelläni olevat kaverit olivat edelläni myös kisassa, mutta en jaksa vielä huolestua asiasta. Edessä on vielä neljä kisaa ja kaikki ne radat ovat aiemmin olleet melko hyviä minulle, joten siinä mielessä olen ihan rauhallisin mielin.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Malesian Sepangissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013
  2. Kalliolle kauden paras kisaviikonloppu Aragonissa 18.9.2011
  3. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014
  4. Voiton täpärästi missannut Kallio pettyi kakkossijaansa 13.7.2014
  5. Kallio jäi kymmenyksen palkintopallista 15.6.2014