/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_barcelona_2014

Toisesta lähtöruudusta Moto2-kauden seitsemänteen osakilpailuun Espanjan Barcelonassa startanneen Mika Kallion kisa ei tuonut toivottua palkintopallipaikkaa.

Hyvän startin ottanut ja heti lähdöstä kärkeen kiilannut Marc VDS -tallin suomalaiskuljettaja pystyi pitämään kärkipaikkaa hallussaan vain hetken, kunnes joutui luovuttamaan sen kotiyleisönsä edessä ajaneille kilpakumppaneilleen. Maaliviivan Kallio ylitti lopulta neljäntenä.

– Rengasongelmia, rengasongelmia, niin kuin vähän pelkäsimme, Kallio kirosi.

– Takarengas toimi hyvin ensimmäiset 5-6 kierrosta, mutta sen jälkeen pito alkoi heikentyä. Kierrosajat tippuivat sekunnilla ja kisa oli pelkkää selviytymistaistelua. Harmittaa totta kai ihan pirusti, ei se mennyt yhtään niin kuin piti.

Huonosti 13. MM-kauttaan ajavan Kallion kisa ei kuitenkaan sinänsä mennyt. Kallio oli vielä kisan viimeisellä kierroksella kiinni viimeisessä palkintopallisijassa, mutta menetti sen niukalla kymmenyksen erolla ranskalaiselle Johann Zarcolle.

– Olin juuri ohittanut Thomas Luthin ja noussut kolmanneksi, kun Zarco tuikkasi ohi takasuoran jarrussa. Itse taas jouduin varomaan Luthia, joten en saanut pidettyä kolmospaikkaa.

Kisan ylivoimaiseen voittoon ajoi Kallion espanjalainen tallikaveri Esteve Rabat, joka vankisti voitolaan MM-pistejohtoaan 149 pisteeseen. Kallio jatkaa MM-kakkosena, 34 pisteen erolla Rabatiin.

– Onneksi meillä on täällä vielä yksi testipäivä, jonka aikana voimme hakea ratkaisua tähän rengasongelmaan. Jotain siihen täytyisi keksiä, jotta saisimme kovemmat renkaat toimimaan meidän säädöillä. Nytkin kun täällä oli käytössä vain kovempia seoksia rengastoimittajan taholta, emme saaneet niitä toimimaan lainkaan. Joillakin ne toimivat, meillä eivät. Vauhti minulla kyllä riittäisi, mutta kun ei ole pitoa, ei voi myöskään tulla hyviä tuloksia.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan 28. kesäkuuta Hollannin Assenissa. Perinteiseen tapaan Assenin kilpailuviikonloppu käynnistyy jo torstaina ja itse kilpailut ajetaan sunnuntain sijaan jo lauantaina.

Aiheeseen liittyen

  1. Kolmospaikka jäi Mika Kalliolta Assenissa kymmenyksen päähän 30.6.2013
  2. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  3. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013
  4. Kallio kauden avauskisan viides 8.4.2013
  5. Mika Kallio huikeaan voittoon Jerezissä 5.5.2014