/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_Assen_2013

Mika Kallion toive palata palkintopallille kauden seitsemännessä MM-osakilpailussa Hollannin Assenissa ei aivan onnistunut.

Kallio oli kyllä lähellä podiumsijoitusta, mutta Marc VDS -tallin suomalaispilotin vauhti ei ihan riittänyt ja Kallio ylitti maalilinjan lopulta neljäntenä. Kallion tavoittelema kolmossija ei kuitenkaan jäänyt kauas, vain reilun kymmenyksen päähän.

24 kierroksen mittaisessa kisassa pitkään kuudentena ajanut Kallio teki ratkaisevat liikkeensä viimeisellä kierroksella, jolloin 30-vuotias Kallio ohitti kaksi kilpakumppaniaan ja nousi samalla neljänneksi.

– Ihan kohtalainen kisa ja kohtalainen sijoitus, vaikka oma tavoite ei täyttynytkään. Palkintopallipaikka jäi tosi hilkulle ja se jäi kyllä harmittamaan. Yritin ohittaa kolmantena ajanutta Dominique Aegerteriä vielä toiseksi viimeisessä mutkassa, mutta mies peitti niin paljon, että ohitus jäi yritykseksi. Palkintopallille olisi kyllä pitänyt päästä, pettynyt Kallio kommentoi.

– Muuten olin ihan hyvässä vauhdissa, kierrosajat eivät paljon kärjelle hävinneet. Olisi pitänyt ottaa parempi startti ja nousta heti alussa viiden joukkoon, mutta siinäkään en ihan onnistunut niin kuin olin ajatellut, kahdeksannesta ruudusta startannut Kallio jatkoi.

– Muutenkin taistelu omasta paikasta oman ryhmän kesken vei aikaa ja samalla kärki pääsi karkaamaan entisestään koko ryhmältä.

Kilpailun voitti niukasti Espanjan Pol Espargaro, ennen Kallion brittiläistä tallikaveria Scott Reddingiä. Kallio tuli maaliin 3,656 sekuntia Espargaron jälkeen.

Kallio on seitsemän kisan jälkeen Moto2-luokan MM-pisteissä neljäntenä. Sarjaa johtaa Redding 134 pisteellä, Kalliolla on kasassa 78 pistettä. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Saksan Sachsenringillä.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio jäi kymmenyksen palkintopallista 15.6.2014
  2. Mika Kallio taisteli toiseksi Le Mansissa 19.5.2013
  3. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  4. Mika Kalliolla hurja nousu mugellon kisassa 2.6.2013
  5. Huima loppukiri nosti Kallion seitsemänneksi Indianapolisissa 20.8.2013