/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_3_2013

15. lähtöruudusta kauden yhdeksänteen MM-osakilpailuun Yhdysvaltojen Indianapolisissa startannut Mika Kallio ajoi huiman nousujohteisen kisan ja nosti upeiden ohitusten ansiosta itsensä lopulta seitsemänneksi.

– Kisan alkupuolisko ei ollut mitenkään hyvä. Sain kyllä ihan hyvän lähdön, mutta ensimmäiset mutkat eivät menneet aivan putkeen. En saanut sellaista linjaa kuin olisin halunnut ja jäin ruuhkan takia pussiin, jossa meni sitten monta sijaa. Muutenkin ohituspaikkoja oli vaikea löytää, vaikka kai se olisi auttanut, jos olisi vaan pystynyt ajamaan kovempaa, Kallio kertasi.

– Puolivälin jälkeen muiden kierrosajat sitten alkoivat tippua ja pääsin tekemään ohituksia. Parhaiten onnistuin viiden viimeisen kierroksen aikana ja onneksi niin, sillä kaikki ansaitut pisteet tulivat kyllä todella tarpeeseen.

Kilpailun voittoon ajoi espanjalainen Esteve Rabat. Kallio tuli maaliin 8,8 sekuntia Rabatin jälkeen.

– Kyllähän kisasijoitus olisi varmasti ollut parempi, jos lähtöpaikka olisi ollut edempänä, taaempaa kun on niin paljon vaikeampi nousta. Seuraavan kisan aika-ajossa lähtöpaikan onkin ehdottomasti oltava edempänä, kolmen ensimmäisen rivin joukossa, Kallio pohdiskeli.

Seitsemäntenä maaliin tullut Kallio säilytti Moto2-luokan MM-pisteissä viidennen paikkansa. Sarjaa johtaa edelleen Kallion tallikaveri Scott Redding, jolla on plakkarissa 159 pistettä. Kallion pistesaldo on tällä hetkellä 90 pistettä.

MM-sarja jatkuu heti ensi viikonloppuna Tsekin Brnon osakilpailulla.

Aiheeseen liittyen

  1. Kolmospaikka jäi Mika Kalliolta Assenissa kymmenyksen päähän 30.6.2013
  2. Kallion puristus ei riittänyt Silverstonessa 1.9.2013
  3. Kalliolle uran 16:s voitto Indianapolisissa 10.8.2014
  4. Kilpakumppanin sooloilu pilasi Kallion kisan 16.9.2013
  5. Kallio täräytti paalupaikalle Indianapolisissa 10.8.2014